Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

В Україні жахливі масштаби лудоманії серед неповнолітніх, – психотерапевт

Владислав Стародубцев
Президент громадської організації «Український інститут практичної адиктології», психотерапевт Денис Старков вважає, що державі необхідно запровадити низку обмежень задля профілактики поширення залежності від азартних ігор серед неповнолітніх.
В Україні жахливі масштаби лудоманії серед неповнолітніх

В Україні жахливі масштаби лудоманії серед неповнолітніх

За його словами, лудоманія серед неповнолітніх – епідемія, що своїми масштабами не поступається алкоголізму чи наркоманії.

««Масштаби жахливі. Хоч офіційну статистику ніхто і не веде, але з власного досвіду і досвіду моїх колег можу сказати, що це справжня епідемія. І епідемія ця нічим не менша за алкоголізм чи наркоманію. 

А найгірше, що батькам складно помітити таку залежність. Споживання наркотиків чи алкоголю дитиною швидко стає помітним, а патологічний гемблінг виявляється тільки тоді, коли особа має борги на сотні тисяч гривень», – резюмував експерт. 

Психотерапевт радить можновладцям запровадити обмеження щодо умов отримання швидкого кредитування:

«Чому проблема настільки масова? Тому що у нас підліток може отримати грошову позику, надавши паспорт чи його копію. В інших країнах питання ігроманії не таке актуальне не через те, що там населення менш схильне до азартних ігор, а тому, що підліткам немає де взяти кошти на гру.

В Ізраїлі, щоб отримати кредит, потрібно зібрати документи та надати обґрунтування – навіщо потрібні кошти. А у нас достатньо зайти в Інтернет і завантажити скан-копію свого паспорту.

Держава має ускладнити отримання мікрокредитів і навести лад у роботі колекторських компаній, адже бували дзвінки батькам, чию дитину погрожували покалічити. Середньостатистичною сумою боргу неповнолітніх гемблерів є 50-100 тисяч гривень, а заборгованості клієнтів віком 18-20 років сягають $50 000. 

Якби держава обмежила можливість отримати швидкі кредити, це докорінно вплинуло б на рівень лудоманії як серед молоді, так і серед людей старшого віку», – констатував він в коментарі LoginCasino.

Старков переконаний, що саме від гральної залежності найскладніше вилікувати людину. Тому що проблемні гравці часто відмовляються усвідомлювати своє відхилення. До того ж, наразі не існує жодних медикаментозних методів терапії, які застосовувалися б під час лікування. Денис нагадав, що єдиним дієвим методом боротьби з лудоманією залишається психотерапія.

Психолог назвав приблизну кількість лудоманів в Україні

В Австралії ув’язнили на 4.5 роки лудоманку, яка вкрала $1.2 млн

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт