Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

В Україні продовжують працювати до 1000 нелегальних гральних закладів

Владислав Стародубцев
Кілька років тому в Україні працювало від 10 до 20 тисяч нелегальних гральних закладів, тоді як зараз, завдяки злагодженій роботі правоохоронців, кількість таких точок скоротилася до 1 тисячі. Про це розповів радник заступника голови Офісу Президента Кирила Тимошенка, куратор реформи ринку азартних ігор Борис Баум.
В Україні продовжують працювати до 1000 нелегальних гральних закладів

В Україні продовжують працювати до 1000 нелегальних гральних закладів

За його словами, він пишається тим, що в Офісі Президента саме йому довірили займатися реформою ринку азартних ігор. 

«Знаєте, я не відмовляюся від своєї ролі локомотива і ініціатора, двигуна всієї цієї реформи (легалізації сфери азартних ігор – «РБ»). Я цим дуже сильно насправді пишаюся! 

Зрозуміло, що без волі президента, прем’єр-міністра і Кабінету міністрів, Верховної Ради і так далі, це зробити було б неможливо. Але без двигуна і ідеолога прозорої системи зробити це було б дуже важко.

Тому я собою пишаюся, цього ніхто не міг зробити 10 років, але ми це зробили. І те, що це буде правильно працювати і почне працювати, я в цьому не сумніваюся. Один факт того, що ми прибрали всі з вулиць – вже реформа. Завдяки волі президента», – каже куратор реформи грального ринку.

Баум переконує, що боротьба з тіньовим сегментом грального бізнесу триває. Наразі в Україні залишилося до 1000 нелегальних закладів, а у момент відкриття першого легального залу гральних автоматів у радіусі кілометра не працюватиме жоден незаконний суб’єкт сфери азартних ігор, обіцяє латвійський бізнесмен. 

«Покажіть мені сьогодні хоч один клуб? Раніше було 10-20 тисяч таких «точок» по всій країні. Зараз же, можливо, є 500, максимум 1000, про які ніхто не знає. Вони заховані в підвалах, туди приходять по дзвінку. 

Це не системний бізнес. З ним продовжують боротися. І туди приходять люди, м’яко кажучи, які шукають пригод. Скільки людей ходить в стриптиз-клуб по п’янці? Ну, так вони ж, напевно, ходять пограти. Але це не системна історія. 

Я гарантую, що в той момент, коли відкриється перший офіційний гральний зал, тоді в радіусі кілометра жодного нелегального залу не буде. 

Просто люди не будуть туди приходити, не буде сенсу. Плюс, сам бізнес захищатимуть. Слухайте, і горілку нелегально продають. Що тепер? Це ж не означає, що люди не ходять в магазини», – підсумував пан Баум в інтерв’ю інтернет-виданню LB.ua

Як повідомляв «Рейтинг Букмекерів», Гемблінг асоціації Антон Кучухідзе розповів, чому досі жодна іноземна компанія не подала заявки до Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей для отримання ліцензії на роботу на території України. 

У Раді пропонують обкладати виграш податком, якщо він більший за 6 тисяч гривень

Мельник: «Легальні оператори зроблять усе, щоб «тіньовики» не заробили ані копійки»

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт