Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

В Білорусі затримали групу організаторів футбольних «договірняків», до якої входив громадянин України

Олександр Веселов
Білоруські правоохоронці припинили діяльність групи громадян, яка займалася організацією договірних матчів у вищій та першій лігах місцевого футболу.
МВС Білорусі порушило кримінальну справу щодо семи осіб, причетних до футбольних «договірняків»

МВС Білорусі порушило кримінальну справу щодо семи осіб, причетних до футбольних «договірняків»

Як повідомляє агентство БЕЛТА, спочатку оперативники отримали інформацію про зустріч представників кримінальних структур України, Білорусі та Росії, учасники котрої обговорювали можливість вкладення грошей в організацію «договірняків» для отримання значного прибутку за допомогою ставок у букмекерів.

Згодом правоохоронці вийшли на групу безпосередніх організаторів договірних матчів, до якої входили громадянин України, а також шість білорусів, в тому числі представники тренерського штабу і футболісти клубу «Луч».

Факти підкупу підозрюваними гравців і членів тренерського штабу футбольних клубів «Луч» і «Ошмяни» знайшли документальне підтвердження. Наприклад, з’ясувалося, що гроші передавалися за фіксований результат в матчах: «Луч» – «Гомельжелдортранс» (25-е червня), «Луч» – «Ошмяни» (2 липня).

За наявною у оперативників інформацією, злочинні структури через азіатську букмекерську контору поставили близько 30 тисяч євро і отримали дохід в сотні тисяч євро.

На підставі цих матеріалів МВС Білорусі порушило кримінальну справу щодо семи осіб. Їх затримання проводилися після матчу 2-го липня в місті Ошмяни. П’ять учасників футбольного поєдинку, які, на думку правоохоронців, могли бути причетні або обізнані про його договірний характер, спробували втекти на автомобілі і поїхали в напрямку Мінська, проте співробітники міліції наздогнали втікачів на трасі Ошмяни-Мінськ.

Четверо з них добровільно покинули машину, а про деталі затримання «п’ятого» футболіста, гравця «Ошмяни» Сергія Булиненока, «Рейтинг Букмекерів» раніше інформував в окремому матеріалі.

У МВС Білорусі зазначили, що викриття злочинного угруповання стало результатом успішної взаємодії Білоруської федерації футболу з органами внутрішніх справ.

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт