Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Українець, який грав разом з Браянтом за «Лейкерс», написав Кобі прощального листа

Владислав Стародубцев
Зворушливий прощальний лист присвячений Кобі Браянту від українця Станіслава Медведенка, який грав пліч-о-пліч з легендарним американським баскетболістом впродовж шести років у складі «Лос-Анджелес Лейкерс».
Браянт і Медведенко.

Браянт і Медведенко.

«Підібрати доречні слова після таких новин – дуже непросте завдання. Якщо зараз говорити про баскетбол і велич Кобі, то як не старайся – все одно вийде якось не дуже доречно і десь навіть нерозумно. Всім же й так добре відомо, що Браянт – не просто великий баскетболіст. Людина, яка вчора загинула у катастрофі гелікоптера зі своєю дочкою – взагалі один з найкращих спортсменів всіх часів. Кумир мільйонів, приклад для наслідування, символ свого часу.

Набагато важливіше те, що він – батько, син, чоловік, друг. Усвідомлення того, що він і його дочка Джиана більше ніколи не обіймуть один одного й своїх найрідніших людей, в мільйон разів болючіше, ніж розуміння, що ми більше не побачимо Браянта в якомусь там баскетболі.

Більшу частину життя Кобі ставився до баскетболу як до найважливішої справи у всесвіті. Але останніми роками, як мені здалося, він став розуміти, наскільки він був не правий. Після завершення кар’єри Кобі дуже старався надолужити згаяне і по максимуму проводити час з сім’єю. І потрібно сказати, що у нього це виходило на відмінно. У всякому разі, мені так здається.

Я думаю, що навіть в баскетбольному плані пройде всього пару років і ми легко можемо забути про головне, запам’ятавши його в першу чергу за 81 очко за гру, за 5 титулів і сотні мільйонів зароблених доларів. Це було дуже круто, звичайно, але я думаю, що головне інше.

Я бачив різного його, знайомий з цілою низкою різних версій Кобі Браянта – хороших і поганих. Були баскетболісти кращі, були партнери по команді кращі, але чи був коли-небудь гравець, який настільки ж багато працює над собою, щоб стати краще? Баскетболіст, який так само люто божеволів від того, що його суперник відіграв добре? Це навряд чи. Нехай хтось спробує мене переконати.

Не знаю навіть, хто так само умів надихати, як це робив Кобі. Пам’ятайте, коли він порвав Ахілл, він написав: «Якщо побачите мене в сутичці з ведмедем – помоліться за ведмедя». Він умів говорити та писати такі речі цілком серйозно. Він вірив в це сам, і тому в нього вірили інші.

Трагедія в тому, що Кобі по-справжньому тільки останнім часом почав насолоджуватися життям. Боляче, що це було так недовго.

Можливо, колись він став би класним тренером, менеджером, агентом, або взагалі реалізував себе поза баскетболом. Він якось й говорив, що дуже хотів, щоб через багато років його запам’ятали в першу чергу не як баскетболіста. Ті, хто знав Браянта, розуміли, що він не жартував і налаштований серйозно.

Кобі був мені другом. Він не був ідеальним баскетболістом. Як і всі генії – був непростою людиною з дуже цікавим характером. Але у нього дивним чином виходило змусити всіх себе полюбити. Ну окей – майже всіх.

Сподіваюся, що його сім’я знайде в собі сили пережити все це. Так чи інакше, Ванесса і дочки Кобі продовжуватимуть писати історію сім’ї Браянт.

Прощай, Кобі. Дякую», – передає слова листа Медведенка Tribuna.

Станіслав Медведенко відіграв разом з Кобі Браянтом 263 матчі в регулярному чемпіонаті, а також брав участь в 37 поєдинках плей-оф

Нагадаємо, 41-річний Браянт разом зі своєю 13-річною донькою та ще сімома пасажирами розбився на гвинтокрилі 26 січня у Каліфорнії.

«RIP, легенда»: реакція зірок спорту на загибель Кобі Браянта

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт