Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

UGS-2017. Артур Палатний: «Держава може отримувати 4-5 мільярдів гривень з податків грального бізнесу на початковому етапі»

Тарас Гончар
Сьогодні в Києві проходить перша міжнародна конференція Ukrainian Gaming Summit 2017 (UGS-2017), присвячена питанням і перспективам відповідальної легалізації грального бізнесу у 2018 році в Україні. Наш кореспондент передає слова Артура Палатного, народного депутату України, голови Комітету ВРУ з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму.
Артур Палатний: "На початковому етапі з податків грального бізнесу держава може отримувати 4-5 мільярдів гривень"

Артур Палатний: «Держава може отримувати 4-5 мільярдів гривень з податків грального бізнесу на початковому етапі»

«Гральний бізнес вважають злом, яке заважає нашій державі. Проте гральний бізнес нікуди не дівся, він у «підвалах» кожного району. Багато нардепів говорять, що борються з корупцією. Набридло це дивитися.

Проте не потрібно далеко ходити. Мільярди гривень перебувають у тіні. Це підрахунки Мінфіну. Наприклад, у розвинених країнах Європі річний обіг грального бізнесу становить 30 мільярдів євро, 4 з яких отримує держава. Крім того, представники грального бізнесу часто спонсорують спорт.

У світі існують три моделі роботи грального бізнесу: повна заборона, частковий дозвіл і повноцінна робота з жорстким контролем. Ми пропонуємо запровадити третій варіант.

За підрахунками Мінфіну України, на початковому етапі з податків грального бізнесу держава може отримувати 4-5 мільярдів гривень. У Києві в 2008-2009 роках у Києві було втричі більше гральних автоматів, аніж у Москві, хоча населення нашої столиці втричі менше.

Зараз ми пропонуємо, щоби гральний бізнес мав такий вигляд, як у європейських країнах. У Верховній раді зареєстровано 4 законопроекти, проте вони не проходять далі. Потрібно зробити такий документ, який сприятиме легалізації грального бізнесу», – повідомив Палатний у своєму виступі.

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт