Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

«Удар по букмекерах»: юрист розкритикував законопроєкт нардепа Дубінського

Владислав Стародубцев
Юрист і політичний експерт аналітичної групи «Левіафан» Сергій Назаренко відреагував на реєстрацію у Верховній Раді законопроєкту авторства нардепа Олександра Дубінського щодо сприяння боротьбі з гральною залежністю.
Назаренко розкритикував законопроєкт нардепа Дубінського

Назаренко розкритикував законопроєкт нардепа Дубінського

«Якби ми робили рейтинг, на який з державних органів було найбільше нападок в порівнянні з часом їх роботи, то безперечним лідером стала б КРАІЛ (Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей). 

Орган не працює і року, а груп, які її атакують, аж декілька. Це і ті, кому вигідно займатися гральним бізнесом «в тіні» (противники легалізації), і група лотерейників (вони прагнуть працювати під виглядом лотерей, щоб менше платити до бюджету), а ще і народні депутати! Насамперед багатостраждальний Олександр Дубінський, про законодавчі ініціативи якого я хочу розповісти.

Пан Олександр на чолі цілої групи народних депутатів, вніс низку законопроектів. Один з них з реєстраційним номером №5207 Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор» (щодо сприяння боротьбі з ігровою залежністю), який пропонує членам комітету займатися підбором кадрів до КРАІЛ, хоча це – чітка антиконституційна норма, і ще прагне завдавати кілька ударів по, наприклад, букмекерах.

Схоже на те, що єдиною ціллю вказаних ініціатив є перешкоджання нормальній діяльності регуляторного органу і цілої бізнес-індустрії в цілому.

Такий підхід переважно переслідує одну мету – аби учасники ринку почали домовлятися для того, щоб їм не вставляли палки у колеса, тож думайте», – написав Сергій Назаренко на сторінці у Facebook.

Законопроєкт №5207: що він передбачає? 

Документ пропонує внести зміни до профільного закону про легалізацію азартних ігор «для уточнення на законодавчому рівні вимог до розташування залів гральних автоматів та букмекерських пунктів, що забезпечить сприяння боротьбі з ігровою залежністю серед молоді, а також усунення суперечності при формуванні складу Уповноваженого органу». 

  1. Зобов’язання банку щодо обмежень стосовно осіб, які провадять діяльність у сфері організації та проведення азартних ігор в мережі інтернет з порушенням вимог закону, тобто будь-яка банківська установа повинна заблокувати платежі на користь осіб, які є організаторами нелегальних онлайн-казино;
  2. Уточнити вимоги до розташування залів гральних автоматів та букмекерських пунктів відносно приміщень закладів освіти. У законопроєкті наведений вичерпний перелік освітніх закладів, від яких будь-який суб’єкт сфери азартних ігор не повинен розміщуватися ближче ніж на 500 метрів;
  3. Виключити пункт 2 статті 7 Закону, відповідно до якого голова та члени Комісії  з регулювання азартних ігор та лотерей призначаються на посади та звільняються з посад Кабінетом Міністрів. На переконання Дубінського, формуванням складу Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей повинен займатися Комітет ВР з питань фінансів, податкової та митної політики;
  4. Надання можливості внесення до реєстру осіб, яким обмежено доступ до гральних закладів або участь в азартних іграх, інформацію про осіб, які внесені до аналогічних реєстрів інших держав.

«Уточнені вимоги до організації азартних ігор щодо розташування залів гральних автоматів та букмекерських пунктів забезпечить сприяння боротьбі з ігровою залежністю серед молоді», – написав у пояснювальній записці автор законодавчої ініціативи. 

А також пан Дубінський зазначає, що ухвалення його законопроєкту сприятиме формуванню складу Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей на засадах законності, прозорості та відкритості та створить організаційні підґрунтя для дієвого державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор.

Як інформував «Рейтинг Букмекерів», голова Гемблінг асоціації Антон Кучухідзе вважає, що іноземні гральні компанії не поспішають виходити на ринок азартних ігор України через відсутність рішення щодо лібералізації податкових ставок для гемблінг-операторів. 

У Раді пропонують обкладати виграш податком, якщо він більший за 6 тисяч гривень

Мельник: «Легальні оператори зроблять усе, щоб «тіньовики» не заробили ані копійки»

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт