Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

У Британії гральних закладів більше, ніж супермаркетів – дослідження

Владислав Стародубцев
А найбільша концентрація закладів сфери азартних ігор у найбідніших містах Об’єднаного Королівства, з’ясували вчені Бристольського університету.
 У Великій Британії гральних закладів більше, ніж супермаркетів

У Великій Британії гральних закладів більше, ніж супермаркетів

П’ята частина (21%) усіх гральних закладів Великої Британії розташована у найменш заможних містах та регіонах або округах. Водночас у заможних містах  закладів сфери гемблінгу суттєво менше — лишень 2% від загальної кількості. 

Шанси знайти гральний заклад у бідному районі або місті в 10 разів вищі, аніж у заможному 

Так, до прикладу, у бідних регіонах наземні букмекерські пункти можна зустріти у 10 разів частіше, аніж у найбільш благополучних, про це мовиться у результатах дослідження, зробленого на замовлення благодійної організації Standard Life Foundation.

«Гральні заклади зосереджені в найбідніших районах, всупереч бажанню людей, які там живуть. Громадяни з не найвищими доходами піддаються більшому ризику». 

Під час аналізу географії букмекерських пунктів, залів гральних автоматів, залів для бінго тощо вчені виявили, що у Великій Британії функціонує понад 10 тисяч різноманітних гральних закладів — це більше, аніж кількість супермаркетів. При цьому кожен п’ятий з них розташований у найбідніших районах. Для порівняння, 10% супермаркетів розташовуються у найбідніших містах, а 7% – у найзаможніших. 

До четвірки міст з найбільшою концентрацією гральних закладів на душу населення потрапили Глазго (1 заклад — на 3264 особи), Ліверпуль, Лондон і Мідлсбро.

Загроза потенційної шкоди для школярів

Парадоксально, половина центрів з лікування ігроманії розташовані у п’яти хвилинах ходьби (250 метрів) до гральних закладів. Тоді як понад 2000 шкіл (10%), у яких вчаться майже 750 тисяч дітей, теж розташовані за практично впритул до наземних закладів гемблінгу. 

Залежність від азартних ігор призводить до понад 500 смертей щороку, каже подружжя Річчі, засновники руху Gambling With Lives. У 2017 році вони втратили сина, який вкоротив собі віку через залежність від ставок на спорт. Хлопчина захопився беттингом у 17 років, коли почав відвідувати наземних букмекерський пункт під час великої шкільної перерви. 

Місіс і містер Річчі

Місіс і містер Річчі

«Хижі гральні компанії націлені на бідних і молодь. Ми знаємо трагічну ціну цієї атаки — щонайменше одна смерть щодня. Чимало молодих людей, яких ми втратили, почали відвідувати гральні заклади, бо вони були дорогою додому або в безпосередній близькості від шкіл.

З нами зв’язалися місцеві громади, у яких виникла жахлива проблема з цим. Людям не потрібні букмекерські контори», – резюмувала Ліз Річі, зазначивши, що уряд «ставить бізнес вище людського життя». 

Подружжя прагне, щоб місцеві органи влади та громади отримали набагато більше повноважень. До прикладу, можливість накласти вето на ліцензії букмекерських контор, особливо якщо вони розташовані недалеко від шкіл та інших об’єктів, що популярні серед молоді.

Депутати парламенту Великої Британії отримували від букмекерів квитки на Євро-2020

Співзасновник БК Paddy Power назвав азартні ігри «серйозною соціальною проблемою»

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі 2
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт