Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

В Англії простежується цікавий тренд, пов’язаний з букмекерами

Владислав Стародубцев
В Англії клуби поступово відмовляються від співпраці з компаніями, що надають послуги у сфері гемблінгу. 
В Англії простежується тренд, пов'язаний з букмекерами

В Англії простежується тренд, пов’язаний з букмекерами

На Туманному Альбіоні частка спонсорства команд компаніями зі сфери азартних ігор зменшилася вдвічі, оскільки клуби виконують вимоги програм соціальної відповідальності. 

Професійні футбольні клуби Англії дедалі частіше відмовляються від співпраці з букмекерськими конторами та іншими суб’єктами тамтешнього ринку азартних ігор. Натомість зафіксоване зростання кількості спонсорських угод з компаніями, що працюють у машинобудуванні, секторі фінансових послуг і автомобілебудуванні. 

Відповідно до даних Caytoo, на цю мить на гемблінг припадає 8,1% всіх спонсорських угод у футболі, регбі та крикеті. Ще два роки тому сфера азартних ігор посідала перше місце за кількістю контрактів, тоді як зараз частка спонсорства скоротися майже вдвічі – з 15,3% до 8,1%

При цьому у Caytoo, що таке суттєве зниження сталося внаслідок зменшення домовленостей про співпрацю у футболі. Хоч і азартні ігри досі тримають пальму першості у частині спонсорства у футболі, частка таких контрактів зменшилася більш ніж на половину – з 32,7% до 15,2%

«Такі зміни продиктовані тим, що суспільство вимагає від професійного спорту більшої соціальної відповідальності щодо своїх уболівальників і співтовариств», – цитує Алекса Бурмастера, керівника відділу досліджень і аналізу Caytoo, SBC News

Як приклад він згадує кейс з «Норвічем», який стався у минулому місяці. «Канарки» уклали спонсорський контракт з великим азійським букмекером – BK8. Однак вже за три дні угоду вирішили розірвати за обопільною згодою. Причина – використання букмекером сексуально провокативного контенту для залучення нових клієнтів.

«Канарки» розірвали контракт з BK8

«Канарки» розірвали контракт з BK8

«На початку нашого дослідження клуб уклав договір з букмекерською конторою BK8, але до моменту закінчення дослідження «Норвіч» розірвав договір через тиск громадськості. Згодом спонсором новачка АПЛ стала компанія Lotus Cars, яка нещодавно інвестувала 2,5 млрд доларів у виробництво електромобілів», – каже Алекс. 

Попри те, що спонсорство від азартних ігор –  значне джерело доходу у футболі, зокрема для клубів англійської Прем’єр-ліги, у березні, як писав «РБ», представники команд зібралися, щоб обговорити доцільність розміщення лого букмекерів на футболках.

Зв’язки між професійними футбольними клубами і сферою ставок на спорт стають об’єктом все більш пильної уваги на тлі перегляду у Великій Британії положень закону «Про азартні ігри», остання редакція якого датована 2005 роком. Найімовірніше, заборона спонсорства спортивних організацій гральними компаніями буде передбачена у оновлених положеннях закону, адже, як очікується, таку ідею підтримає прем’єр-міністр Сполученого Королівства Борис Джонсон. 

У минулому сезоні 17 з 20 клубів АПЛ мали у власному спонсорському портфелі контракти з компаніями зі сфери азартних ігор.

Одне з найбільших спортивних видань світу стане букмекером

Комісія з азартних ігор Великої Британії зафіксувала зміни у культурі беттингу країни

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт