Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

«Тимошенко виступає за повернення до корупційних годівниць і криміналізації ринку азартних ігор», – аналітик

Владислав Стародубцев
Аналітик, економічний експерт, співзасновник «Української фабрики думки» Юрій Гаврилечко відреагував на ініціативу Юлії Тимошенко і її фракції ВО «Батьківщина» щодо винесення на референдум питання легалізації азартних ігор.
Гаврилечко розкритикував дії Тимошенко

Гаврилечко розкритикував дії Тимошенко

«В Україні, втім, як і в усьому світі, триває коронакриза. Криза, яка давно уже принесла економікам різних країн збитків, що у кілька разів перевищують за обсягом річні бюджети систем охорони здоров’я. Тому, парламенти та уряди суміжних і віддалених від нас держав намагаються знайти будь-які можливі варіанти, щоб пом’якшити наслідки економічного спаду.

На жаль, у нашому парламенті, ситуація розвивається трохи інакше. І, найчастіше, представники опозиції, які, за ідеєю, повинні були активно просувати свої ініціативи і пропозиції щодо оздоровлення економіки, організовують прямо протилежні речі.

Зокрема, до таких можна віднести позицію глави фракції «Батьківщина» Юлії Тимошенко щодо заборони легального грального бізнесу.

З одного боку, це виглядає зразком послідовності в діях, адже саме Кабмін Тимошенко у 2009-му році сприяв  тому, щоб на довгі 12 років ринок азартних ігор в Україні став суто тіньовим.

На жаль, замість упорядкування ринку – вийшла мало не класична «заборона на професію». І ось зараз, коли тільки у якості оплати за ліцензії держбюджет отримав вже понад 200 млн грн, а з початком роботи офлайн-казино ця цифра може зрости до декількох мільярдів гривень, Тимошенко виступає не за посилення держконтролю (що, в принципі, було б логічно очікувати від національного політичного лідера), а за повернення до криміналізації ринку азартних ігор і відновленню корупційних годівниць для чиновників. 

Тобто не за зростання легальної економіки, а за збільшення частки економіки тіньової.

Ось так, на жаль, але питання азартних ігор іноді стає предметом свого роду «політичного воскресіння», але навіщо так? Адже є низка адекватних способів для цього і без підтримки криміналу і корупції… Які, між іншим, будуть працювати проти позитивного іміджу політика…», – написав Юрій Гаврилечко у Facebook

Позиція Юлії Тимошенко щодо легалізації індустрії гемблінгу 

Тимошенко хоче скасувати легальний гральний ринок

Тимошенко хоче скасувати легальний гральний ринок

Лідерка ВО «Батьківщина» прагне винести на всеукраїнський референдум 5 питань, серед яких і легалізація азартних ігор. 

«Якщо ми проведемо референдум із цих п’яти питань, то відновимо справедливість. Ми зупинимо розпродаж сільськогосподарської землі та нашої стратегічної власності, повернемо право використовувати на свої потреби український газ за ціною, втричі нижчою, ніж є сьогодні. 

Ми точно накладемо мораторій на азартні ігри та легалізацію марихуани. Коли український народ скаже «ні», президент буде змушений визнати помилковість свого курсу», – сказала 60-річна народна обраниця. 

«Батьківщина» за допомогою затягувань, поправкового спаму та інших інструментів політичного тиску намагалася не допустити розгляд і ухвалення тоді ще законопроєкту №2285-Д «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор». 

Юлія Тимошенко навіть об’єдналася з одіозним Вадимом Новинським, щоб заблокувати підписання документа – одразу після легалізації азартних ігор були зареєстровані постанови про скасування такого рішення парламентарів. А коли і це не допомогло – пригрозила позовом у Конституційний Суд. 

 У січні, одразу після ухвалення Верховною Радою законопроєкту президента Зеленського «Про народовладдя через всеукраїнський референдум», її політсила ініціювала проведення всеукраїнського референдуму щодо реформи азартних ігор. 

Словом, у пані Тимошенко чітка і однозначна позиція – легалізацію грального бізнесу необхідно скасувати. 

Мельник: «Нелегальні гральні оператори страждають, адже солодкі часи минають»

Петренко: «Окремі депутати змінюють ставлення до азартних ігор, бо зростає політична відповідальність»

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт