Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Співзасновник БК Paddy Power назвав азартні ігри «серйозною соціальною проблемою»

Владислав Стародубцев
Завдяки розвитку інтернету та смартфонів азартні ігри з’явилися у «кишені» кожного охочого, каже співзасновник ірландської букмекерської компанії Paddy Power Стюарт Кенні.
Стюарт Кенні - про небезпеку азартних ігор

Стюарт Кенні – про небезпеку азартних ігор

69-річний чоловік – давній затятий прихильник ставок. Вперше він скористався послугами букмекерів, коли уклав парі на відставку 37 президента США Річарда Ніксона у 1974 році. Це заняття настільки захопило його, що він протягом чотирьох десятиліть старанно будував кар’єру в сфері беттингу. 

У 1998 Кенні став одним із співзасновників БК Paddy Power, проте 18 років потому вирішив покинути власне дітище – працював на посаді виконавчого директора – адже «компанія відмовилася зробити щось значуще для боротьби із залежністю від азартних ігор». 

Натомість зараз його позиція щодо цього питання стала ще більш радикальною. Стюарт констатує: «Уряд Ірландії протягом останніх 20 років проявляли повну недбалість у частині регулювання грального бізнесу». За його словами, справа дійшла до того, що наразі Ірландія не забезпечує жодного захисту для молодих людей та осіб, яким азартні ігри можуть потенційно завдати шкоди (група ризику). 

Водночас містер Кенні зауважує, що досі любить гемблінг, бо за правильного підходу це заняття може бути відмінним дозвіллям. Але все зайшло надто далеко, пояснює чоловік. 

«Епоха інтернету і технологічних смартфонів «принесли азартні ігри в кожну кишеню, перетворивши гемблінг з одного із видів дозвілля на серйозну соціальну проблему», – розповідає Стюарт в інтерв’ю Prime Time.

«Інтернет став вибухом. Насправді кажучи, ми не усвідомлювали, наскільки це забере у людей життя. Я повинен взяти на себе відповідальність за деякі події. Я був частиною цього, і я глибоко шкодую, що не виявив більшу активність» (у частині боротьби з поширенням залежності – «РБ»). 

Проблема з азартними іграми в Ірландії настільки масштабна, що служба лікування залежності Cuan Mhuire, яка займається лікуванням наркоманів і алкоголіків протягом понад 50 років, недавно розробила спеціальну програму лікування залежних від азартних ігор.

Майкл Герін, консультант з питань залежності від Cuan Mhuire, сказав, що азартні ігри за своєю природою були «дуже потайним заняттям». За його словами, поява онлайн-гемблінгу створила «ідеальне середовище» для людей, які потенційно можуть виявитися проблемними. 

«Я не хочу, щоб у моїх онуків були встановлені на смартфонах додатки для ставок. Особливо непокоять компанії, які націлені на залучення до гри людей, які молодші 25 років, оскільки лобова частка мозку, що відповідає за контроль над імпульсами, остаточно формується тільки коли людині виповнюється 26 років», – резюмував Стюарт Кенні.

Останнім часом букмекер Paddy Power заснували різноманітні ініціативи з просування безпечних азартних ігор. До прикладу, заборона на використання кредитних карт для онлайн-ставок та азартних ігор, а також заборона на рекламу в прямому ефірі спортивних змагань. Згадана компанія також зобов’язується відраховувати 1% чистого доходу від азартних ігор на підтримку досліджень, освіти та лікування людей, які постраждали від шкоди, завданої азартними іграми. 

Днями «РБ» розповідав історію працівниці пекарні, яка привласнила величезну суму для фінансування своєї залежності від гемблінгу. 

Букмекери виграли в ігромана £1,3 млн поцуплених коштів – шокуюча історія з Англії

Чоловік створив додаток для боротьби із залежністю – він намагався припинити грати 32 рази

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі 1
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт