Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

«Слуга Народу» пояснила, чому Рада зволікає з легалізацією азартних ігор

Владислав Стародубцев
Заступник голови фракції «Слуга Народу» Євгенія Кравчук вважає, що опозиція вдало користується регламентом Верховної Ради під час розгляду питання узаконення азартних ігор. Саме норми регламенту не дозволяють швидко ухвалити у другому читанні законопроєкт №2285-Д.
Євгенія Кравчук

Євгенія Кравчук

Верховна Рада тиждень тому розпочала розгляд у другому читанні законопроєкту №2285-Д «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор», яким передбачається легалізація грального бізнесу.

Спікер парламенту Дмитро Разумков відразу попередив, що скорочена процедура до відповідного проєкту закону застосовуватися не буде, однак сподівався, що вдасться пройти усі поправки за кілька днів. Разом з тим  голови фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія прогнозував, що народні обранці легалізують азартні ігри до опівдня 2-го липня, але не так сталося, як гадалося.

На минулому пленарному тижні парламентарі так і не змогли проголосувати в цілому за законопроєкт. Розгляд поправок до законопроєкту №2285-Д паралізував роботу усієї Верховної Ради, адже, згідно з регламентом роботи парламенту, законотворці не можуть розпочати розгляд будь-якого іншого законопроєкту, допоки не ухвалять або відхилять той, який розглядають.

Між першим та другим читання до грального законопроєкту надійшло 3498 поправок. Майже половину з яких – 1800 – уже враховані профільним комітетом.

За регламентом, депутат може поставить будь-яку поправку на підтвердження. Ба більше, може це зробити будь-який народний обранець, а не лише автор поправки. Цей факт значно гальмує процес легалізації азартних ігор.

За словами представниці «Слуги Народу» Євгенії Кравчук опозиція дуже вдалося користується цим положенням регламенту:

«Зараз опозиція використовує цю прогалину в регламенті. Якщо поправку ставлять на підтвердження, за неї мають проголосувати мінімум 226 депутатів, щоби вона була врахованою в редакції до другого читання. Таким чином ми вже розглянули 300 поправок, залишилося півтори тисячі», – розповіла вона в коментарі «РБК-Україна».

«З одного боку, це банальне затягування. А з іншого боку, вони ще й намагаються змінити редакцію закону й розбалансувати документ. У такий спосіб уже кілька поправок, схвалених комітетом, під час підтвердження не набрали необхідної кількості голосів у залі», – констатує парламентарка. 

Кравчук переконує, що у монобільшості достатньо голосів, щоб ухвалити закон в цілому. Головна перешкода – поправки та час. Нагадаємо, у депутатів залишився один пленарний тиждень до канікул.

Гральний законопроєкт зазнав низки змін

Гетманцев назвав суму, яку отримає бюджет України від легалізації азартних ігор

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт