Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

«Шахтар» відреагував на чутки про дострокове завершення УПЛ

Владислав Стародубцев
Генеральний директор «Гірників» Сергій Палкін – про карантин в Україні, фінансові втрати клубів через пандемію COVID-19 та можливе дострокове завершення чемпіонату України.
Палкін відреагував на чутки про дострокове завершення УПЛ

Палкін відреагував на чутки про дострокове завершення УПЛ

«Сьогодні карантин на нас впливає. Падає прибутковість від телебачення, відвідуваності матчів. Якщо дохідна частина істотно зменшується в європейському футболі, ФІФА повинна запропонувати варіанти, яким чином нам компенсувати те, що ми втрачаємо в площині прибутків. 

Все танцює від економіки. І наскільки сильною буде економіка в Україні та Європі, настільки сильним буде футбол. Тому, сьогодні одне з головних завдань задач ФІФА: розглянути й затвердити певні принципи та заходи для підтримки клубів не тільки в слаборозвинених економіках, а і європейських клубів в тому числі.

З головним тренером ми спілкуємося кожні три дні. Тренерський штаб регулярно спілкується з усіма футболістами. Добре, що існують технології, до яких можна під’єднати до 50 осіб. Вони регулярно спілкуються, наші медики щодня отримують звіт від футболістів, в якому вони стані, щоб все було під контролем, і ми всі стежили за цим карантинним процесом.

Я чув, що деякі європейські клуби почали тренування в м’якому режимі. Але одні почали тренуватися, інші ні, це все не природно. На цю мить у нас немає таких планів, тому що ми не знаємо, що нас чекає попереду. Ви бачите, що кількість заражених росте, коли настане пік в даній ситуації – ніхто не знає. Найголовніше сьогодні – це здоров’я футболістів. Фізичні кондиції можна надолужити.

Мені здається, що ФІФА повинна дати чіткі рамки: два тижні на повернення фізичного стану футболістів, і через два тижні ми продовжуємо чемпіонат.

Тому що, якщо кожен клуб сам буде придумувати тренувальні програми, то з одного боку, ми йдемо всупереч нормам, що встановлені у державі. Якщо в державі встановлено карантин, а ми тренуємося, то ми не вписуємося в жодні рамки.

Футболісти – це люди, до яких прислухаються багато вболівальників. Якщо вони своїм прикладом показуватимуть, що не дотримуються карантин, то завтра на вулицю вийдуть всі інші. Якщо через тиждень або два ми повертаємося, то в середньому, знадобиться два тижні, щоб повернути команду на той рівень, на якому вона була.

Якщо це буде тривати два місяці, то це буде зовсім інша історія. Але, я думаю, в сьогоднішніх реаліях, це мінімум, два тижні. Ясна річ, ми можемо почати раніше, але вболівальники побачать, що це вже зовсім не той  стан, в якому ми були перед вимушеною паузою.

Зрозуміло, що ми хочемо дограти чемпіонат. Але, наскільки нам дозволить ситуація це зробити – складно сказати. Сьогодні неможливо спрогнозувати щось навіть на тиждень. 

Дострокове припинення УПЛ? Коли ми зрозуміємо, що це можливо, потрібно обговорювати з УПЛ, з УАФ, де ми поставимо крапку. Думок дуже багато. У нас навіть некоректно десь питати, тому що ми на багато очок випереджаємо наших суперників. За великим рахунком, будь-яке рішення, яке приймуть, на нас не вплине. 

Підливати масла у вогонь, на даному етапі, не варто. Сьогодні потрібно говорити про те, що ми віримо, що нормально закінчимо чемпіонат, а якщо не вийде, то рішення буде за УАФ і УПЛ.

Сьогодні європейські клуби відчувають серйозні проблеми, а про українські не варто і говорити. Тому що кожен день простою нашої країни позначається на економіці неймовірними темпами. Тому, чим довше ми будемо перебувати на карантині, тим складніше нам буде з нього виходити, тим складніше нам перезапускати нашу економіку. Це дуже вплине на всі процеси та на дохідну частину. А якщо її немає, то і нема чого витрачати», – розповів Палкін в інтерв’ю програмі «Великий футбол». 

Раніше «Рейтинг Букмекерів» повідомляв, що, 73% ймовірності в УПЛ не вдасться дограти поточний сезон чемпіонату.

«Шахтар» свого часу міг підписати Модрича

Президент «Шахтаря» Ахметов виділив 300 млн гривень на боротьбу з коронавірусом

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт