Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

«Шахтар» – «Бенфіка»: ексфорвард «Гірників» Воробей назвав фаворита матчу

Владислав Стародубцев
Колишній нападник «Шахтаря» та збірної України Андрій Воробей поділився очікуваннями від матчу 1/16 фіналу Ліги Європи донеччан проти лісабонської «Бенфіки».
«Шахтар» – «Бенфіка»: ексфорвард «Гірників» Воробей назвав фаворита матчу

«Шахтар» – «Бенфіка»: ексфорвард «Гірників» Воробей назвав фаворита матчу

– Кого в парі «Шахтар» – «Бенфіка» можна вважати фаворитом, і які шанси «Шахтаря» пройти далі?

– Фаворит у цій парі, напевно, все ж «Бенфіка». У них чемпіонат в розпалі й за рівнем вони трохи вище. А хто пройде – футбол покаже. На жаль, для «Шахтаря» матч з «Бенфікою» – перший відразу після зборів. Це не добре, тому що у «Шахтаря» немає такої ігрової практики, як у «Бенфіки». Ось в цьому і є певна перевага португальців.

– У першому матчі проти «Бенфіки» «Шахтар» не може розраховувати на двох гравців, які були важливими в Лізі чемпіонів – Додо і Соломона. Наскільки їх втрата позначиться на грі «Гірників» і чи вдасться їх замінити?

– Незамінних немає. Звичайно, Додо виходив на рівень основного гравця, а Соломон був козирем команди в Лізі чемпіонів. Це провідні гравці. Але на зборах тренерський штаб вже знав, що Додо пропускає матч через дискваліфікацію, а Соломон – через травму. Тому  вони шукали заміну і награвали склад по-іншому. Думаю, що команда впорається, але таких гравців, звичайно, буде не вистачати.

– «Бенфіка» використовує тактику з двома форвардами, водночас багато хто відзначає, що оборона – найслабша ланка у «Шахтаря». Чи вдасться «Гірникам» впоратися з цією атакувальною схемою португальців?

– Однозначно «Бенфіка» вивчала «Шахтар» і знає всі плюси та мінуси нашої команди. Згоден, що оборона – не найсильніша сторона «Шахтаря», оскільки увесь чемпіонат України він постійно грає в атаці. Звичайно, «Бенфіка» спробує використовувати цей козир, і два форварди принесуть дуже великі проблеми нашій команді. Але все залежить від тренерів «Шахтаря». У нас гравці є, здатні протистояти «Бенфіці». Питання, як тренери донесуть гравцям ідею, як грамотно зіграти проти цього суперника», – сказав Воробей у коментарі Terrikon.com.

Нагадаємо, перший поєдинок 1/16 фіналу Ліги Європи між донецьким «Шахтарем» та лісабонською «Бенфікою» зіграють у четвер, 20 лютого, на стадіоні ОСК «Металіст» у Харкові. Початок матчу о 19:55 за київським часом. Матч-відповідь буде зіграний у Португалії 27-го лютого.

«Шахтар» — «Бенфіка». Прогноз і ставка Олександра Золотогорського

Захисник «Шахтаря» продовжить кар’єру в Польщі

 

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт