Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Шахіст з Одеси, який зіграв за Росію в матчі з Україною, знайдений мертвим у Москві

Владислав Стародубцев
Гросмейстер Станіслав Богданович та його дівчина, яка також була шахісткою, Олександра Вернигора були знайдені без ознак життя у московській квартирі.
Богданович і Вернигора

Богданович і Вернигора

Тіла загиблих знайшов батько 18-річної Вернигори. Найімовірніше, пара загинула через звеселяючий газ. Слідчі проводять перевірку, призначено судово-медичні експертизи, повідомляє «Рейтинг Букмекерів».

«За попередньою інформацією, вона та її приятель загинули від звеселяючого газу», – сказав інформатор ТАСС у правоохоронних органах.

Портал Chess-news доповнює, що у більш свіжих зведеннях йдеться вже не про кульки з наркотичною речовиною, а про балон, що знайшли поруч з жертвами, на головах яких, до того ж, були поліетиленові пакети.

Богданович разом з Вернигорою

Хімік Євгеній Сидоров поділився своїм версіями того, яким чином сталася трагедія:

«Коли в перших повідомленнях я прочитав про виявлені кульки зі звеселяючим газом, то подумав, що це, напевно, вбивство, замасковане під нещасний випадок. Тому що кульок категорично мало для фатальних наслідків – якщо, звичайно, у людини немає якихось унікальних особливостей (а у двох відразу таке практично неможливо). Однак інформація була надто мізерною для висновків, був зміст почекати. І ось тепер все встає на місця. Поясню.

По-перше, балон – це дуже багато. Це як мінімум десятки кульок, а в більш об’ємному  балоні може “вміститися” до п’ятисот. А купити його легко, і ціна починається з двох-трьох тисяч рублів – можете самі набрати в пошуковику “купити закис азоту” і переконатися.

Друге: якщо ми візьмемо навіть кілька кульок і будемо з них дихати по черзі, то неминучі паузи, під час яких організм приходить в себе хоча б частково, а при наявності балона  – цей процес безперервний.

Третє і, напевно, головне – кульки використовуються для цієї справи зовсім не даремно, це досить розумний хід. Коли ми дихаємо з кульки, то відбуваються великі втрати діючої речовини – а крім того, вона змішується з повітрям, який вдихається, так би мовити, частиною рота, що залишилася. Це нормально, саме в суміші з киснем звеселяючий газ десятки років застосовувався в якості наркозу.

При використанні ж пакета на голові ми дихаємо майже чистим закисом азоту, повітря дуже мало. В таких умовах дуже легко померти просто від кисневого голодування – при цьому взагалі не має значення, що за газ у нас під пакетом і які у нього є або відсутні токсичні властивості», – резюмував фахівець.

Кілька днів тому Богданович потрапив у скандал. Уродженець Одеси зіграв за Росію в інтернет-матчі проти України, чим викликав бурхливу реакцію суспільства. Через цей вчинок він потрапив на сайт «Миротворець»

Станіслав Богданович – срібний призер чемпіонату Європи серед юнаків до 12 років, а також чемпіон України серед юнаків до 18 років та чемпіон України зі «швидких шахів».

 

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт