Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Сергієнко розповіла, з якими труднощами може зіткнутися гральний ринок після легалізації

Владислав Стародубцев
Президент Української асоціації ігрової індустрії (УАІІ) Ірина Сергієнко вітає легалізацію азартних ігор, проте визнає, що законопроєкт №2285-Д далекий від ідеалу.
Сергієнко розповіла, з яким труднощами може зіткнутися гральний ринок після легалізації

Сергієнко розповіла, з яким труднощами може зіткнутися гральний ринок після легалізації

«Те, що цей закон ухвалили, вже добре, у порівнянні з тим болотом, в якому перебував гральний бізнес досі. 

Після першого читання ми подавали пропозиції до нього, і частина з них були враховані, хоча не всі, і навіть не скажу, що більшість. На нашу думку, законопроєкт, як і раніше не ідеальний. У ньому є певні технічні недоліки, які можуть проявитися на етапі реалізації та істотно ускладнити цей процес. Наприклад, можуть виникнути труднощі з органом, що регулюватиме ринок

Якби функції регулятора ринку були покладені на один з органів державної влади, що вже існує, наприклад на Мінфін, то, на нашу думку, процес перезапуску ринку міг би бути простішим і швидшим. Але в більшості країн легалізація проходила в кілька етапів. І, зазвичай, на першому етапі майже всі країни допускали певні помилки, наступали на одні й ті ж граблі. Тому варто очікувати, що й у нас буде певний апробаційний період, після чого ми, очевидно, зіткнемося з необхідністю коригувати закон».

За словами Сергієнко, ухвалення законопроєкту №2713-Д  «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування доходів від організації та проведення азартних ігор» є наступним важливим кроком для впровадження в Україні цивілізованого ринку азартних ігор:

Крім того, бізнес досі не розуміє, якою буде остаточне фіскальне навантаження. Це можна буде оцінити лише після того, як відповідні зміни будуть внесені до Податкового кодексу. Тому той законопроєкт буде не менш важливий для грального ринку», – розповідає Ірина. 

Очільниця Української асоціації ігрової індустрії не впевнена, що імениті гральні компанії одразу вийдуть на наш ринок азартних ігор:

«Думаю, що на перших порах іноземні інвестори якщо й дивитимуться в бік України, то дуже обережно. Однак можна говорити про те, що на першому етапі, найімовірніше, частково вийде з тіні великий український бізнес, який до цього працював в офшорних зонах або в напівсірому режимі.

Можливо, прийдуть одна-дві великих іноземних компаній, які можуть собі дозволити конкурувати в такій ситуації. Але говорити про тотальне і швидке пожвавлення ринку, найімовірніше, поки не доводиться», – підсумувала Сергієнко в коментарі «Сьогодні».

Нагадаємо, Верховна Рада кілька днів тому проголосувала в цілому за законопроєкт №2285-Д. Відповідне рішення підтримали 248 народних депутатів. Що саме передбачає документ – читайте за посиланням.

Чому легалізація азартних ігор піде на користь Україні: думка Гетманцева

Топ-10 питань щодо суті закону про гральний бізнес: роз’яснення юриста

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт