Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Сергій Ковалець: «У першому матчі «Динамо» та «Фенербахче» не ризикуватимуть»

Ярослав П'ятницький
Київське «Динамо» вперше за сім місяців проведе офіційний поєдинок – гра проти «Фенербахче» у рамках другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів. Про перспективи команди Мірчі Луческу у цьому протистоянні портал «Рейтинг Букмекерів» поговорив із колишнім півзахисником «біло-синіх» Сергієм Ковальцем.

ковалець-Динамо

— Сергію Івановичу, останній раз у справі ми бачили «Динамо» на початку грудня, і зараз одразу Ліга чемпіонів. На що ви чекаєте від киян у матчі з «Фенербахче»?

— Поза сумнівом, що динамівцям у психологічному плані буде непросто. Крім того, що «біло-сині» давно не грали в офіційних поєдинках, то ще й всі товариські матчі команда проводила за кордоном.

Але у «Динамо» перед суперником є ​​плюс у тому, що Мірча Луческу має великий тренерський досвід, та й сама команда зіграна. Наставник вміє налаштовувати команду на тяжкий бій.

Водночас і Жорже Жезус має за спиною багато серйозних матчів. Але я так розумію, що в новому сезоні «Фенербахче», який не може виграти чемпіонське звання вже вісім років, зазнає сильних змін.

— Та й чемпіонат Туреччини розпочнеться аж у серпні…

— Ваша правда. У них також триває літня підготовка до сезону. І говорити про якийсь пік форми суперника не доводиться. Та й для зіграності «Фенербахче» потрібен час.

— Перший матч цих суперників відбудеться у Лодзі. Чи матиме «Динамо» перевагу?

— Звісно. Все-таки у Польщі проживає багато українців. Ми бачили, як команду тут зустрічали. Так, це не рідний Київ, проте кияни без підтримки не залишаться.

— Динамівці програли свої останні товариські матчі…

— Нічого страшного. Упевнений, що Мірча Луческу зі своїми помічниками проаналізують спаринги з «Ліоном» та «Антверпеном», і будуть зроблені правильні висновки.

— Хто фаворит протистояння?

— Більшість віддає перевагу «Фенербахче». Але це на краще, суперник може недооцінити нас.

Втім, ще раз повторюся, що у складі турків може бути багато нових футболістів, а елемент зіграності ніхто не скасовував. У відсотках я поставив би 51-49% на користь «Динамо».

— У контрольних матчах наставник «біло-синіх» не проводив великої ротації. З перших спарингів команда готувалась до Ліги чемпіонів?

— Вважаю, що Луческу тонко відчуває баланс колективу, а це один із ключових моментів.

Усі ми хочемо, щоб «Динамо» у такий тяжкий для країни час проявило себе в Європі з найкращого боку. Впевнений, цього хочуть і самі футболісти. Тому хлопці повинні продемонструвати характер.

— Яким буде ваш прогноз на перший поєдинок «Динамо» «Фенербахче»?

— На нас чекає захопливий поєдинок з погляду тактичних моментів. Проте ризикувати у першій грі, думаю, суперники не будуть. Для «Динамо» дуже важливо не програти, щоб психологічно було легше перед матчем у відповідь, в якому киянам, на мій погляд, буде легше.

Адже ми знаємо темпераментних турецьких уболівальників, вони з перших хвилин поженуть свою команду вперед, а нам тільки це й буде потрібно. Повертаючись до матчу в Лодзі – то поставлю на нічию з рахунком 1:1.

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт