Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Росіян запідозрили в організації договірного матчу в Білорусі

Рейтинг Букмекерів
Співробітники головного управління з боротьби з організованою злочинністю і корупцією МВС Білорусі виявили черговий факт організації договірного матчу в рамках чемпіонату країни з футболу. До цього можуть бути причетні громадяни Росії.
vkp-2

Громадяни РФ пообіцяли представникам ФК «Іслоч» заплатити за потрібний результат від $10 до $20 тис.

«Представник тренерського штабу і гравців ФК «Іслоч» підозрюються в отриманні незаконної винагороди в сумі 10 тисяч доларів США за проведення «договірного» матчу з командою «Динамо-Брест», який відбувся 30 квітня нинішнього року на стадіоні в місті Молодечно», – повідомляє прес-служба МВС Республіки Білорусь.

Згідно з даними правоохоронних органів, напередодні гри представники ФК «Іслоч» зустрілися з посередником, що є колишнім футболістом, а також декількома громадянами Російської Федерації, які пообіцяли заплатити за потрібний результат від $10 до $20 тис., залежно від коефіцієнта у букмекерів.

Як зазначив старший оперуповноважений з особливо важливих справ МВС Сергій Ванагель, йшлося про те, щоб у першому таймі гри клуб «Динамо-Брест», що знаходився внизу турнірної таблиці, виграв або, як мінімум, зіграв внічию з фаворитом зустрічі – ФК «Іслоч». В результаті «Іслоч» в першому таймі програла з рахунком 2:3.

«Всього в період з 1 по 4 травня 2016 року представник тренерського штабу і низка гравців ФК «Іслоч» отримали від росіян гроші в сумі 10 тисяч доларів США», – йдеться в повідомленні прес-служби МВС Білорусі.

Слідчий комітет 9 серпня порушив кримінальну справу за ч.1 ст.253 КК Білорусі (Підкуп учасників та організаторів професійних спортивних змагань та видовищних комерційних конкурсів). При цьому відносно фігурантів, які добровільно заявили про скоєне, запобіжний захід не обирався.

В даний час слідчим шляхом перевіряється оперативна інформація про можливі факти організації інших «договірних» матчів. Необхідне сприяння в цьому надає Білоруська федерація футболу, заявили в МВС.

На початку серпня було пред’явлено звинувачення громадянину України в організації договірних футбольних матчів в білоруській Першій лізі, зокрема, ігри «Ошмяни» – «Луч». Підозрюваними у даній кримінальній справі визнані кілька діючих футболістів команд Першої ліги, а також два гравці, які завершили кар’єру.

Як повідомлялося раніше, ймовірним замовником договірних матчів вважається колишній баскетболіст з України Ярослав Лемик, який кілька років тому виступав у Білорусі за клуби «Гродно-93» та «Віталюр».

Матч «Ошмяни» – «Луч» (підсумковий рахунок 3:3) відбувся 2 липня. Відразу після нього правоохоронні органи затримали підозрюваних, серед яких виявився гравець ошмянської команди Сергій Булиненок. В ході затримання він був побитий. Спортсмен при цьому заперечує причетність до організації договірних матчів.

28 липня МВС Білорусі визнала матч «Барановичі» – «Ошмяни» (1:0), що відбувся 5 червня, договірним. За даними слідства, двоє українських громадян спільно з білоруським громадянином підкупили кількох футболістів з «Ошмяни». П’ять футболістів цього клубу визнані підозрюваними у цій справі.

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт