Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Росію на 4 роки відсторонено від участі в Олімпіадах і чемпіонатах світу

Сергій Романенко
Сьогодні, 9 грудня, Виконком Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) на засіданні в Лозанні (Швейцарія) ухвалив рішення усунути Росію від усіх міжнародних змагань, включаючи Олімпійські ігри та чемпіонати світу, на 4 роки.
Росія на 4 роки відсторонена від участі в Олімпіадах і чемпіонатах світу

Росія на 4 роки відсторонена від участі в Олімпіадах і чемпіонатах світу

Відповідне рішення було прийнято одноголосно. Росія також позбавлена права проведення на своїй території великих спортивних турнірів, її чиновники не зможуть відвідувати Олімпійські ігри і інші великі спортивні змагання. Крім того, Росія зобов’язана буде виплатити штраф, розмір якого поки залишається невідомим. Чисті російські спортсмени зможуть отримати допуск до участі в Олімпіадах і чемпіонатах світу в нейтральному статусі (без прапора і гімну).

Тепер у Росії є 21 день, щоб подати апеляцію на прийняте Виконкомом Всесвітнього антидопінгового агентства рішення.

Нагадаємо, таке покарання було винесене за махінації з даними в базі Московської антидопінгової лабораторії. Після передачі Росією бази даних WADA в січні поточного року незалежними експертами було встановлено, що в неї вносилися зміни. Імовірно, це робилося для приховування позитивних допінг-проб російських спортсменів. Спочатку WADA запросило у Росії відповіді на 31 питання, пов’язані зі змінами бази даних. Після їх отримання комітет по відповідності Всесвітнього антидопінгового агентства рекомендував усунути Росію від всіх великих спортивних турнірів.

Проблеми у Росії почалися після зимових Олімпійських ігор 2014-го року в Сочі. Через два роки колишній глава Московської антидопінгової лабораторії Григорій Родченков після втечі з Росії до США розповів про схему з підміною допінг-проб російських спортсменів, що діяла на змаганнях. На основі його свідчень було проведено розслідування щодо махінацій, що мали місце під час Олімпіади в Сочі. Канадським професором права Річардом Маклареном було встановлено, що система з підміною допінг-проб була організована і контролювалася російськими державними органами. Пізніше було прийнято рішення про відсторонення Росії від зимових Олімпійських ігор 2018-го року у Пхенчхані. На змаганнях російські спортсмени, які отримали допуск до ігор, змогли виступити в нейтральному статусі.

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт