Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Російську тенісистку підозрюють в організації договірного матчу на Roland Garros

Сергій Гумен
Французька поліція і Tennis Integrity Unit (тенісна антикорупційна організація) розслідують жіночий парний матч Roland Garros, в якому зустрічалися Яна Сизикова і Медісон Бренгл проти румунок Андреї Міту та Патрісії-Марії Циг. Букмекери привернули увагу до підозрілих ставок на те, що росіянка та американка програють п’ятий гейм другого сету. У ньому Сизикова подавала і зробила дві подвійні помилки, а гейм вони з Бренгл програли під нуль.
Російську тенісистку підозрюють в організації договірного матчу на Roland Garros

Російську тенісистку підозрюють в організації договірного матчу на Roland Garros

Російська тенісистка Яна Сизикова, яка виступала на Відкритому чемпіонаті Франції-2020 в парі з Медісон Бренгл з США, підозрюється в участі у договірному матчі. Про це повідомляє німецьке видання Die Welt.

Розслідування наразі веде французька поліція. Увагу слідчих привернув матч Сизикової і Бренгл в рамках першого кола парного Roland Garros, де їхніми суперницями були румунки Андреа Міту і Патрісія-Марія Циг. Румунки виграли матч з рахунком 7:6 (10:8), 6:4, проте поліція концентрується на п’ятому геймі другого сету. У ньому російська спортсменка зробила дві подвійні помилки в той час, як обсяг ставок на перемогу Міту і Циг саме в цьому геймі зашкалював до аномальних за мірками парного тенісу кількох сотень тисяч євро.

Віцепрезидент федерації тенісу Росії Олексій Селіваненко прокоментував інформацію про можливу участь у договірному матчі Яни Сизикової.

«До тих пір поки немає офіційних документів, коментувати що-небудь рано. У тенісі прийнята політика абсолютної нетерпимості до випадків, про підозру на які йде мова. Система відстежує обсяг ставок. Якщо обсяг ставок починає значним чином відрізнятися від середньостатистичного, система передає якийсь сигнал. І люди, які цим займаються, починають дивитися, що конкретно відбувається», – заявив Селіваненко в інтерв’ю виданню «Чемпіонат».

Покарання за участь у договірному матчі, яке може винести організація Tennis Integrity Unit, передбачає штраф до 250 тисяч доларів плюс сума, яку гравець заробив в результаті махінацій. Також тенісиста можуть надовго дискваліфікувати. Апеляцію може розглянути тільки спортивний арбітраж в Лозанні.

Додамо, що 25-річна Сизикова є переможницею одного турніру категорії WTA в парному розряді та 43 змагань під егідою ITF. Яна в одиночному рейтингу зараз посідає 652-е місце, а в парному розряді вона 89-а.

Раніше стало відомо, що туніський тенісист Маджед Кілані дискваліфікований на сім років за договірні поєдинки.

Перша ракетка України Стаховський зізнався, що відмовився «здати» два матчі за $120 тисяч

Марченко – про договірні матчі: На початку кар’єри були натяки від одного персонажа

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт