Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

«Рейтинг Букмекерів» обробив першу 1000 скарг на букмекерів: гравцям повернуто понад 60 млн грн!

Олександр Дузь
Українська версія міжнародного порталу відзначає своєрідний ювілей, адже нещодавно ми опублікували тисячну скаргу. У цьому матеріалі підіб’ємо деякі підсумки величезного етапу нашої роботи.
«Рейтинг Букмекерів» обробив першу тисячу скарг!

«Рейтинг Букмекерів» обробив першу тисячу скарг!

Складно повірити, але з моменту оприлюднення першої скарги пройшло вже шість років. Саме восени 2015-го українська редакція «Рейтингу Букмекерів» отримала дебютну претензію. Скаржився тоді гравець на БК Parimatch і його питання було розв’язане не без нашої участі.

Пройшло шість років і ми маємо вже 320 задоволених скарг. Іншими словами, у 320 випадках «РБ» допоміг розв’язати суперечки з букмекерами на користь гравців. Хоча часто нашу роботу у цьому напрямку й недооцінюють, насправді такі цифри є величезним здобутком. А критика була й буде завжди, у будь-якій сфері. Проте вона навряд чи лунає від людей, які розуміють, що таке букмекерський ринок та як він працює в умовах сьогодення.

«Рейтинг Букмекерів» всі ці роки був і залишається фактично єдиною надією українських гравців на справедливість у суперечках з конторами, адже скаржитися за великим рахунком більше немає кому й куди. Цивілізований гральний ринок в Україні тільки формується, тож у питаннях захисту клієнтів БК є багато проблем.

Вашій увазі детальна статистика за скаргами, після чого ми трохи поговоримо про їхні статуси та особливості.

«Рейтинг Букмекерів» обробив першу тисячу скарг!

Статуси скарг

Якщо з претензіями, які мають помітки «Задоволена» та «Оброблюється», все зрозуміло, інші статуси іноді провокують наших читачів на додаткові запитання. Отож, далі про них.

Проігнорованою скарга стає у двох випадках: якщо букмекер не приймає «РБ» у якості посередника, тобто не відповідає на наші запити, або не надає конкретики протягом 30 днів. Саме стільки ми відводимо на розгляд претензій у більшості випадків.

Статус «Безпідставна» зазвичай отримують неінформативні скарги, а також скарги порушників. Практично неможливо допомогти гравцеві, який ігнорує правила контори або використовує професійні чи шахрайські підходи у своїй грі. Наприклад, служби безпеки БК дуже часто блокують за мультиакаунтинг та фотошопінг.

Крім того, безпідставними стають скарги на зниження максимумів та збільшення маржі, адже букмекери мають право на власну політику щодо коефіцієнтів та лімітів. Особливо, коли мова йде про фундаментальні контори, які стикаються з професійними гравцями. За великим рахунком такі обмеження не призводять до прямих фінансових втрат. Гравець може просто вивести залишки з рахунку та обрати іншу БК.

«Рейтинг Букмекерів» обробив першу тисячу скарг!

Безпідставними також стають претензії, які не несуть проблеми як такої. Наприклад, якщо гравцеві просто не подобається контора чи дизайн її сайту, лінія або навіть назва, особливого приводу скаржитися немає. Ми розглядаємо матеріали, у яких є саме фінансовий момент.

Претензії, які були розв’язані без участі «РБ», також можуть отримати статус «Безпідставна». Чужі здобутки немає сенсу видавати за свої, тож це логічно.

Нарешті незадоволеними стають ті скарги, за якими контора не пішла назустріч нам та клієнту в ситуаціях, коли мала це зробити згідно з критеріями «Рейтингу Букмекерів» та регламентом розгляду звернень.

Варто зазначити, що статуси «Не задоволена» та «Проігнорована» негативно впливають на оцінку надійності БК.

На що скаржаться гравці?

Всі претензії на «Рейтингу Букмекерів» розбиті на кілька категорій саме за типом. Найбільше скарг ми отримали на затримку виплат з БК. Їх було 393. У 164 випадках ситуації були розв’язані на користь гравців, тобто клієнти контор отримали кошти, які їм належать.

Багато було скарг й на неправильний розрахунок ставок207. Задоволених з них – 43. Варто зазначити, що часто такі претензії стають безпідставними, адже деякі гравці не читають правил БК та не враховують дані джерел, які використовуються букмекерами для розрахунку парі.

Не секрет, що одна й та сама ставка у кількох конторах може бути розрахована по-різному. Наприклад, одна БК може враховувати картки у футболі, які були показані запасним чи тренеру або в перерві, а друга – ні. Хтось при достроковому закінченні тенісного матчу розраховує фори та тотали за наявними геймами, а інші просто роблять повернення. Деякі букмекери при розрахунку ставок використовують сайти ліг та турнірів, а хтось бере дані зі статистичних ресурсів на кшталт WhoScored. Таких прикладів можна вигадати багато. Саме тому варто ще на початку використання БК проаналізувати її правила. Це дозволить зменшити ймовірність виникнення непорозумінь між гравцем та конторою.

Не часто, проте були у нас й скарги на служби підтримки БК. З 61 такої претензії статус «Задоволена» отримали 16. Загалом у багатьох компаніях так званий «саппорт» є не найсильнішою ланкою. Проте, на жаль, впливати на якість підтримки зі сторони – справа не дуже проста. Букмекери часто економлять, недоукомплектовуючи штат або беручи на роботу не зовсім компетентних працівників. Однак змусити ту чи іншу контору змінити політику роботи з клієнтами, звісно, ми не можемо. Це внутрішня «кухня» компанії, на яку за великим рахунком ніхто не може впливати.

38 разів «Рейтинг Букмекерів» отримував скарги про незарахований бонус. У 12 випадках ситуації вирішувалися на користь гравців.

Ще 301 претензія потрапила до категорії Інше, де акумулюються матеріали, тематика яких не підпадає під вищезгадані розділи. Часто там можна побачити скарги на довгу верифікацію, зменшення лімітів чи збільшення маржі, проблеми з реєстрацією або роботою сайту, різноманітні блокування акаунтів чи окремих продуктів БК… 85 претензій цієї категорії були задоволені.

На що скаржаться гравці БК?

Досягнення та суми

За шість років роботи зі скаргами за нашої безпосередньої участі букмекери повернули гравцям близько 60 мільйонів гривень. Ця сума – головний привід для гордості. Саме вона дає наснагу та розуміння того, що такий напрямок роботи є дуже важливим і його треба продовжувати.

Якщо говорити про конкретні цифри, рекордною для української версії «Рейтингу Букмекерів» стала скарга нашого користувача Андрія, який влітку 2021 року залишив претензію на 2 мільйони гривень. Гравець виграв цю суму в БК «Паріматч» та зіткнувся з довгою перевіркою активності та блокуванням виплат. Проте проблема все ж таки вирішилася, на що пішло трохи менше календарного місяця.

«Рейтинг Букмекерів» обробив першу тисячу скарг!

Схожі труднощі були й у Кирила, який у тому ж «Паріматчі» виграв у 2020 році 1.5 мільйона гривень. Замикає трійку рекордних скарг претензія нашого користувача Хасана з Казахстану. За участю «РБ» вже згадана контора повернула своєму клієнту 17 мільйонів тенге у 2019 році. Це близько мільйона гривень.

Загалом найбільшу кількість скарг ми отримали на Parimatch462. Наразі 163 з них задоволені. Далі йдуть 1xbet, Favorit Sport, Favbet, «Фан Спорт» та Marathonbet. Всі інші контори, які присутні у нашому рейтингу, поки що отримали менш ніж 20 скарг.

«Рейтинг Букмекерів» обробив першу тисячу скарг!

Бажаємо вам ніколи не знати проблем з букмекерами! Якщо вони все ж таки виникли, завжди готові прийняти від вас скаргу та допомогти у розв’язанні питання. Отже, заповнюйте спеціальну форму в разі потреби! Велике прохання робити це стисло та по ділу, адже іноді користувачі публікують не зовсім те, що потрібно для розуміння ситуації. Приклад поганого оформлення претензії тут.

Форма скарги на букмекерську контору

«Рейтинг Букмекерів» збирає історії читачів

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі 3
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт