Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Рада цього тижня може ухвалити законопроєкт, що усуне протиріччя у законі про азартні ігри

Владислав Стародубцев
Верховна Рада до кінця поточного тижня завершити епопею з усуненням юридичних колізії щодо процесу формування Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей. Парламент найближчим часом планує розглянути відповідний законопроєкт.
Рада цього тижня може ухвалити законопроєкт, що повинен усунути протиріччя у законі про азартні ігри

Рада цього тижня може ухвалити законопроєкт, що повинен усунути протиріччя у законі про азартні ігри

Про це під час погоджувальної ради заявив перший заступник голови фракції «Слуга Народу» Олександр Корнієнко.  

«Важливо на цьому тижні ухвалити законопроєкти, пов’язані з доведенням деяких реформ до кінця. Маю на увазі законопроєкт щодо Комісії з грального бізнесу, яка видає ліцензії. Законопроєкт 4351. 

Цю реформу необхідно довести до розуму, упорядкувати, щоб регулятор формувався прозоро і надалі видавала ліцензії теж прозоро», – сказав пан Корнієнко. 

Найімовірніше, до сесійної зали парламенту буде винесений законопроєкт №4351-1 «Про внесення змін до ЗУ «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор» (щодо усунення суперечності стосовно порядку формування уповноваженого органу).

Що передбачає документ? 

Законопроєктом пропонується виключити із Закону України «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор» частину другу статті 7 та пункт 5 розділу XI «Прикінцеві та перехідні положення», згідно з якими організацію та проведення конкурсного відбору кандидатів на посаду голови і членів Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей здійснює Комісія з питань вищого корпусу державної служби у порядку, передбаченому Законом України «Про державну службу» для проведення конкурсу на зайняття посад державної служби категорії «А».

Відповідно до запропонованих змін, у процесі формування складу Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей буде залучений лише комітет Верховної Ради України

У пояснювальній записці до законопроєкту вказано, що його реалізація не потребуватиме будь-яких додаткових витрат державного та місцевих бюджетів, адже документ спрямований на усунення суперечності формування регуляторного органу.

«Усунення суперечності в діючому Законі шляхом прийняття запропонованого законопроєкту сприятиме формуванню складу Уповноваженого органу на засадах законності, прозорості та відкритості та створить організаційні підґрунтя для дієвого державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор», – мовиться там.

Як повідомляв «Рейтинг Букмекерів», на минулому тижні КРАІЛ опублікувала рішення щодо видачі букмекерській компанії Parimatch ліцензії на проведення та організацію азартних ігор казино в інтернеті.

Юрист пояснив, чому іноземні інвестори не поспішають виходити на гральний ринок України

У чому відмінність алкогольної та наркотичної залежностей від лудоманії: роз’яснення психолога

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт