Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Рада розгляне законопроєкти щодо оподаткування гемблінг-операторів: трансляція

Владислав Стародубцев
Народні обранці під час сьогоднішнього пленарного засідання повинні розглянути низку законопроєктів щодо податкових ставок для організаторів азартних ігор, мовиться у порядку денному.
Рада сьогодні розглядає законопроєкти щодо оподаткування гемблінг-операторів: трансляція

Рада сьогодні розглядає законопроєкти щодо оподаткування гемблінг-операторів: трансляція

Перше читання законопроєктів №2713 «Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування доходів від організації та проведення азартних ігор» і альтернативні до нього №2713-1, №2713-2, №2713-3, №2713-Д винесене на розгляд четвертим питанням. 

На цю мить триває реєстрація парламентарів, а засідання розпочнеться після 10:30. На початку березня під куполом Верховної Ради вже намагалися розглянути питання лібералізації податкових ставок для гемблінг-операторів, проте тоді депутати не встигли дійти до цього питання. 

Нагадаємо, низка профільних експертів та представників бізнесу в один голос виступають за ухвалення доопрацьованого законопроєкту №2713-Д за авторством представника фракції «Слуга Народу» Олега Марусяка. Мовляв, розв’язання питання з оподаткування сприятиме виходу іноземних компаній на гральний ринок України, а також пришвидшить його формування та повноцінний запуск. 

Що передбачає проєкт закону №2713-Д? 

  • Податок на виграш залишається, але буде застосовуватися лишень у тому випадку, якщо сума виграшу більша за 8 мінімальних заробітних плат (станом на цю мить це 48 тисяч гривень – «РБ»). Виграші, менші цієї суми, оподатковуватися не будуть. 
  • Встановлена єдина ставка на дохід (GGR) для усіх видів азартних ігор у розмірі 10%;
  • Скасування потрійного ліцензійного платежу на провадження діяльності з організації та проведення букмекерської діяльності, на провадження діяльності з організації та проведення азартних ігор казино у мережі Інтернет, а також за гральний автомат;
  • Відмова від запровадження на три роки нульової ставки податку на дохід для діяльності з організації та проведення азартних ігор.

Мета законопроєкту – утворення сприятливих умов для виведення з тіні та легальної роботи сфери азартних ігор в Україні шляхом використання стимулюючої ролі податків.

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей у висновку до документа також порадила законотворцям ухвалити його за основу та в цілому. 

«КРАІЛ вбачає в цих змінах підґрунтя для ефективного розвитку ринку та зміну статус-кво. Проєкт Закону України про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування доходів від діяльності з організації та проведення азартних ігор та лотерей рухає законодавство слушним маршрутом», – зазначили у держрегуляторі сфери гемблінгу. 

Брати приклад з Британії: Кучухідзе дав кілька слушних порад українським операторам гемблінгу

«Легалізація азартних ігор піде коту під хвіст без перегляду податкових ставок для операторів», – юрист

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт