Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Привласнила величезну суму, щоб грати: історія працівниці пекарні, яку згубила лудоманія

Владислав Стародубцев
Нікола Сміт, яка працювала керуючею однієї з пекарень в містечку Нью Дір, що на північному-сході Шотландії, потрапила у халепу через залежність від азартних ігор.
Історія працівниці пекарні, яку згубила лудоманія

Історія працівниці пекарні, яку згубила лудоманія

46-річна жінка почала працювати у пекарні Kindness Bakers у 2007 році. Протягом наступних років їй вдалося суттєво піднятися по кар’єрній драбині: від звичайної продавчині до керуючею магазином-пекарнею, якій довіряли усю щоденну бухгалтерію. 

Чотири роки тому Нікола почала користуватися довірою та власним службовим становищем на роботі. Вона використовувала термінал PayPoint, за допомогою якого відвідувачі пекарні мали можливість придбати ваучери на поповнення рахунку, оплату комунальних послуг, для отримання передплачених ваучерів, які не пробивала через касовий апарат. 

Протягом п’яти місяців такої діяльності жінка привласнила 95 тисяч фунтів стерлінгів (понад 3,6 мільйона гривень). Передплачені ваучери вона витрачала для гри на слотах на сайті Jackpotjoy.

Заступник фіскального прокурора Крісті Уорд повідомила шерифському суду Абердіна: «З вересня 2017 року різні співробітники помітили, що обвинувачена користувалася терміналом PayPoint, коли в магазині не було покупців».

Її колеги бачили, що вона користувалася терміналом кілька разів протягом кожної зміни, розкриваючи квитанції і ваучери, але не розміщуючи копії в касу, як того вимагає протокол компанії. Також з’ясувалося, що обвинувачена приходила в магазин, коли не працювала, і користувалася терміналом PayPoint», – резмувала прокурорка.

Коли викрили жінку?

Один із працівників перевірив історію на терміналі і виявив низку щоденних транзакцій на суму від 50 до 200 фунтів стерлінгів на PaysafeCard UK. Це передплачений спосіб оплати, який можна використовувати в інтернеті для здійснення платежів без введення особистих даних. Він повідомив про це керівництву, яке перевірило систему обліку, але не виявило жодних розбіжностей.

У жовтні того ж року власники вирішили закрити пекарню, а працівники перейшли на нові точки роботи мережі. Ніколу попросили допомогти з процесом закриття магазину, а бухгалтерській фірмі було доручено перевірити усі рахунки. 

В січні 2018 року одна з перевірок дала результат: було повідомлено про можливі розбіжності в даних PayPoint. Згодом бухгалтер відвідав пекарню і отримав роздруківку записів терміналу за період з 2 січня 2017 року по 31 січня 2018 року.

Як виявилося, за трохи більш як рік часу через PayPoint були виведені 95 тисяч фунтів. Звісно ж, не через касу. Понад 27 тисяч фунтів стерлінгів було проведено через термінал в період з 15 жовтня 2017 року до 23 січня 2018 року, коли магазин взагалі не працював. Коли директор розповів Сміт про це, вона зізналася, зазначивши, що пристрасть до азартних ігор керувала нею у такі моменти. Про те, що трапилося повідомили в поліцію.

У ході досудового розслідуванні слідчі виявили, що жінка обмінювала ваучери на сайті азартних ігор Jackpotjoy. У період скоєння злочину вона внесла на рахунок 95 тисяч фунтів стерлінгів і вивела 32 тисяч фунтів стерлінгів. Підозрювана у скоєнному зізналася. 

Представниця захисту Маріанна Мілліган попросила відкласти винесення вироку для складання звіту і сказала, що її клієнтка страждає від стресу і тривоги, у неї простежуються проблеми зі сном. Шериф Грем Б’юкенен відклав винесення вироку до серпня.

Раніше «РБ» розповідав про лудомана, який вирішив вирощував марихуану, щоб віддати борги за програші. 

Чоловік створив додаток для боротьби із залежністю – він намагався припинити грати 32 рази

«Робив у середньому 110 ставок за добу»: історія лудомана, який програв понад 5 млн грн

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт