Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

«Програв всі гроші, відрахували з команди»: український баскетболіст розповів про наслідки захоплення ставками

Сергій Гумен
22-річний баскетболіст Михайло Горобченко, який відомий за виступами в Суперлізі у складі «Хіміка», розповів про своє захоплення азартними іграми.
«Програв всі гроші, відрахували з команди»: український баскетболіст розповів про наслідки захоплення ставками

«Програв всі гроші, відрахували з команди»: український баскетболіст розповів про наслідки захоплення ставками

Колишній баскетболіст «Київ-Баскета», «Хіміка» та юнацької збірної України Михайло Горобченко розповів свою історію захоплення ставками на спорт. Через пристрасть до азартних ігор Михайло був відрахований з «Хіміка», а також має дуже багато боргів, з якими розраховується по сьогодні.

«Всім привіт, хочу поділитися своєю історією, оскільки останнім часом в баскетбольному колі біля мого імені вистачає різних неприємних домислів і спекуляцій. Пишу для того, щоб розповісти правду, публічно попросити вибачення у людей, які мене в цьому році підтримували й підтримують, і щоб ніхто більше не повторював моїх помилок.

Я сам з Кривого Рогу, де і починав свою баскетбольну кар’єру. На рівні Вищої ліги грав у дублі «Кривбасу», потім в «Ніко-Баскет» і вийшло навіть перейти на рівень Суперліги. Сезон 2018/19 я провів в «Київ-Баскет», але там в умовах сильної конкуренції у мене було зовсім мало ігрового часу, і минулого літа я став гравцем «Хіміка». Плюс, ви могли чути про мене по іграх за юнацьких збірних України, в U20 навіть був капітаном команди.

Словом, все було досить непогано до грудня минулого року, поки я не зареєструвався в одній з букмекерських контор. Спочатку ставив невеликі гроші та грав чисто заради розваги, але потім азарт непомітно захопив, і суми ставали все більше і більше. Уже доводилося чути про себе, що я «грав на контору», але я ніколи, жодного разу не ставив гроші на матчі Суперліги й, тим більше, на матчі свого «Хіміка». Я не намагався когось обдурити, тут було чисто спортивне бажання перемогти на ставках, тому почав ставити на інші чемпіонати та види спорту. Зрозумів, що на матчах НБА або футболі вигравати складно і перемикнувся на настільний теніс – там і ліміти були високі й виграти можна було швидко відразу кілька тисяч гривень. Одним словом, мене затягнуло.

Минуло зовсім небагато часу, і я зрозумів, що програв всі свої гроші. Тут би зупинитися, але азарт мене вже захлеснув, і я почав під різними приводами масово позичати гроші в інших людей – і друзів, і тих, з ким був ледь знайомий. Оскільки я набагато частіше програвав, ніж вигравав, борг накопичився пристойний, і мені вже довелося перепозичати в одних людей, щоб виплатити колишній борг іншим. Найжахливіше – я постійно брехав і продовжував грати на ставках. Зараз дуже багато людей на мене тримають зло через це, я пам’ятаю про це і розумію їх. Сподіваюся якомога швидше з ними розрахуватися.

У «Хіміку» швидко дізналися про мою ситуацію. Головний тренер Віталій Степановський був одним з тих, хто постарався мені допомогти, він мене морально підтримував, ми неодноразово з ним говорили про мою ситуацію, я ходив до нього на індивідуальні тренування. Але я продовжував упевнено йти на дно – хотілося швидко розрахуватися з боргами, а щоб це зробити я… продовжив ставити й заганяти себе в ще більші борги. У підсумку в клубі не витримали, і мене відрахували. Розумію, що підставив «Хімік» і Степановського посеред сезону, і зараз дякую їм, що клуб не став роздмухувати скандал через це або скаржитися в федерацію. Все могло бути для мене значно гірше. Я читав на коментар Віталія Васильовича, що він більше не подасть мені руки. На жаль, зараз мені залишається тільки схилити голову перед ним, сказати просто нічого. Тренер, вибачте мені, дуже соромно.

Далі тільки гірше. Ситуація з боргами призвела до сварки з батьками, від мене пішла моя дружина Даша. А я тим часом, почав перепозичати гроші у компаній, які займаються мікропозиками. Загалом, зовсім скоро я познайомився і з колекторами, і просто людьми, які бомблять мій телефон різними погрозами. Ці погрози надходять до мене досі, і я поки не знаю, що з ними робити. Намагаюся в термін розраховуватися, тому, можливо, до вас звертався за допомогою теж – гроші потрібні були дуже терміново.

Попри всю цю історію, мене взяли в «Ніко-Баскет», де я грав раніше. Валентин Борисович Берестнєв пішов мені назустріч і дав другий шанс на кар’єру в баскетболі, але тут трапився коронавірус, і я на невідомий період часу де-факто залишився без роботи та постійного заробітку. З масою боргів і постійними повідомленнями з погрозами. У квітні я нарешті перестав грати – з того часу на сайт контори не заходив жодного разу.

Благо, в цей раз допомогли батьки. Влітку допомагав батькові робити ремонти й влаштувався в ресторан. Так виходило заробляти якісь гроші, щоб віддавати борги. Чи не єдиний плюс в цій історії – я навчився смачно готувати. Тільки зараз в цій історії стало видно світло в кінці тунелю. Уже відомо, коли стартує новий баскетбольний сезон, я його повинен почати в «Ніко-Баскет».

Зараз мені 22 роки, і я все ще чіпляюся за своє баскетбольне майбутнє, свою кар’єру бачу тільки в баскетболі. Ще раз спасибі моєму клубу, що все ще вірить в мене! Хочу вибачитися перед всіма, кого я в останні місяці розчарував. Я пам’ятаю про всі свої борги – дайте мені кілька місяців, я розрахуюся з кожним! Особливо прошу вибачення у своїх батьків. Знаю, як сильно їх підвів, знаю, як вони переживають за мене кожен день. Я їм брехав, не розповідаючи всю правду до кінця, і продовжував грати на ставках.

Це моє щиросердне зізнання. Я зважився на такий крок, тому що втомився від чуток і брехні. Своєї ж брехні. Хочу закінчити з цим раз і назавжди та закликати інших хлопців не повторювати моїх помилок. Іноді проста забава може завести вас дуже далеко і зовсім не туди», – написав Горобченко на своїй сторінці у Facebook.

Латвійський голкіпер виправданий у справі про договірні матчі

Франческо Баранка: «Україна хоче бути на передовій боротьби проти договірних матчів»

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт