Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Франческо Баранка про фантомні матчі: «Це повинна бути ціла кримінальна організація, яка знає, як влаштувати таке»

Владислав Стародубцев
Голова комітету з етики та чесної гри Української асоціації футболу Франческо Баранка – про скандал з поєдинками-примарами, на які приймали ставки букмекери.
Франческо Баранка

Франческо Баранка

«Ми зрозуміли, що щось не так і почали розбиратися. Ми відкрили, що вчора в Україні було два матчі, а ще два поєдинки провели напередодні. Зустрічі відбувалися між чотирма командами – «Таврія-Скіф», «Мелітопольська Черешня», «Бердянськ» і «Лозуватка».

Ми зв’язалися з головами регіональних федерацій футболу та президентами комітету арбітрів регіональної федерації. Всі підтвердили, що жодна з команд не проводила матч. Зараз ми займаємося розслідуванням цих матчів і намагаємося зрозуміти, хто грав в цих зустрічах, хто передавав інформацію.

Ми на зв’язку з поліцією та провайдерами. Деякі провайдери сказали, що скаути були присутні на матчах і там дійсно проходили ігри. Але ми не знаємо, хто брав у них участь. Швидше за все, це були якісь фейкові гравці, які імітували гру в футбол.

Одна людина не може власноруч все це організувати. Це повинна бути ціла кримінальна організація, яка знає, як влаштувати такі речі. Думаю, це буде історією року, всі про це писатимуть. У Росії і Гані також зіграли так звані матчі-примари.

Вони створили фейковий сторінку «Бердянська» в фейсбуці, зробили фейкові рапорти арбітрів.

Всі букмекери світу пропонували ці матчі, адже це були єдині спортивні події вчора, де можна було зробити ставки. Повірте, там ставили дійсно дуже великі гроші.

Такі матчі неможливо запобігти. Якби вони проходили не в Україні, то ніхто б не запідозрив, що з ними щось не так. Тому що ніхто не моніторить таких речей, окрім УАФ. Організувати їх в Україні – це те саме, що піти купувати наркотики поблизу поліцейської дільниці.

Коли ми дізналися про ці ігри, то відразу почали працювати над цією справою. Я впевнений, що нам вдасться знайти організатора», – підсумував Баранка в коментарі для Tribuna.com.

Днями чимало БК світу приймали ставки в прематчі та лайві на фантомні зустрічі Кубка Азов. Усі сторони вже спростували свою участь у поєдинках.

Букмекери не завжди знають про реальність проведення матчів, які перебувають у них у лінії. Інформацію їм надають компанії-провайдери. Останні ж часто шукають скаутів всередині країни, які інформують про перебіг матчів у режимі Live.

Поліція розслідує можливий договірний матч за участю чемпіона Шотландії «Селтіка»

У 2011 році «Локомотив» звільнив головного тренера через договірний матч

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт