Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Представник Parimatch: «Незабаром в Україні ми побачимо більше креативних рішень у сфері беттингу та гемблінгу»

Сергій Гумен
Маркетинговий директор Parimatch Іван Ляшенко поділився досвідом та баченням, як креатив допомагає побудувати довіру до бренду.
Представник Parimatch: «Незабаром в Україні ми побачимо більше креативних рішень у сфері беттингу та гемблінгу»

Представник Parimatch: «Незабаром в Україні ми побачимо більше креативних рішень у сфері беттингу та гемблінгу»

Маркетинговий директор Parimatch Іван Ляшенко назвав рекламні рішення, які будуть популярними на ринках СНД в найближчі роки. Також представник компанії розповів про нову глобальну кампанію ZARUBA, що була анонсована за допомогою відеоролика в постапокаліптичному стилі.

«Ідея поновлення кампанії від початку була задумана в форматі масштабного креативу, що можна порівняти з амбіціями будь-якого лідера ринку. Концепт «вривайся в зарубу» став виграшним по ряду причин. Перше, цей сленг добре знайомий спортсменам і фанатам, який підкреслює популярність і непередбачуваність майбутнього футбольного батлу. Друге, концепт дає необмежений простір для фантазії, в тому числі в постпродакшені.

Власне, в самому ролику ми побудували нову реальність, просочену ідеями знакових картин сьогоднішнього дня – темне минуле зустрілося з темним майбутнім. На цьому контрасті Parimatch стає світлим акцентом лихоліття, який буде популярним поза часом і простором. Чи то сьогодні в Україні, чи то в новому ринку у 2025-му році.

Ось цей мікс футуризму, свободи та фантастики дозволяє зачепити кожного глядача по-своєму. Комусь припадуть до смаку епічно-спортивні сутички, де футболісти борються за фортецю і кубок. Когось вразить масштаб, наближений до голлівудських блокбастерів, що не поступається спецефектами та музичним супроводом.

Відмінність ЗАРУБИ як креативного концепту полягає не тільки в його масштабності та адаптивності. Це той рідкісний випадок в Україні, коли креатив не закінчується на лендінг-пейджі – ми зашили сам креатив в продукт. Тобто, не тільки випустили видовищний ролик і зробили зовнішню рекламу, але просочили продукт стилістикою так, що при кожній взаємодії з ним, користувач буде впиратися в стилістику «заруба». До речі, щоб наша рекламна кампанія не закінчувалася самою рекламою, ми презентували повноцінну гру зі своїм гейм-плеем», – розповідає Ляшенко виданню Focus.ua.

«Реалізація будь-якої ідеї починається з розуміння портрета клієнта. Ми знаємо, що переважно ставлять на спорт чоловіки. Ось і наша цільова аудиторія – чоловіки 18-36 років. Тому в ролику використані прояви маскулінності, в тому числі в гіпертрофованому вигляді – розлючені фани, багаторукий герой і дестрой.

Потім склали бриф, прописали тригери ЦА. Перед самим зніманням у нас з’явилися «аніматики» – серія картинок, на яких у спрощеній формі змальовані ключові кадри. Ми протестували її на фокус-групі та за допомогою нейромаркетингу. Нейромаркетинг виявився ефективним інструментом при прогнозі поведінки клієнтів. Проаналізувавши реакції мозку на ті чи інші кадри, ми сформували уявлення, які рішення людям сподобаються, а які ні. Відповідно, перекроїли сценарій і почали знімати.

Що стосується знімання, без перебільшення це був справжній Голлівуд. Складні декорації, велика кількість локацій, акторів і костюмів. Постпродакшн взагалі зайняв 5 місяць, щоб отримати реальний екшн. Глобально, ми прагнули створити ролик, який буде цікавий не один рік. Світ в принципі йде від формату тривалої відеореклами. Ми скористалися шансом створити масштабний ролик перед тим, як гіфки захоплять рекламний ринок з кінцям», – сказав представник Parimatch.

«Реклама та креатив Parimatch не ставить фінансові вигоди на перше місце. Хоча багато букмекерських контор намагаються дати своїй аудиторії раціональну користь, щось на зразок «З нами ви виграєте!» або «Реєструйся та отримай бонус!». Цей прийом працює гірше, ніж яскраві емоції, упаковані в картинки та креатив. Тому Parimatch воліє продавати сильні емоції, засновані на ризик і якісному проведенні дозвілля.

Ми взагалі – за оригінальність, що впізнається серед конкурентів. Простий приклад. Працюючи над концептом ЗАРУБА, наша маркетинг-команда дуже переживала, як її сприймуть. Елементарне питання: якщо в кінці ролика поставити FAVORIT, 1XBET або навіть Coca-Cola, чи буде реклама просувати той унікальний tone of voice, який виділяє наш бренд на ринку? Якщо черговий ролик можна маркувати будь-якій компанії, а ідея не виділяється впізнаним і продуманим креативом, щось з рекламою точно не так. Будь-яка реклама повинна бути унікальною і працювати тільки на твій бренд.

У нас є гіркий досвід, коли рекламна концепція «не зайшла». Йдеться про ролик, який створювався разом з «Квартал 95». Начебто win-win рішення: кооперація двох лідерів ринку приречена на успіх. Наша помилка полягала в тому, що ми не врахували істотного фактора – для якої аудиторії знімаємо. Якщо коротко, то в кадрі чоловік робить ставку в компанії жінки. Ми показали, що чоловік може поговорити про ставки навіть з дружиною, оскільки це є частиною нормального життя. Як виявилося після релізу ролика, креатив викликав полярні відгуки. Після цього ми стали регулярно проводити дослідження й оцінювати рекламу на предмет сумісності з думкою аудиторії», – заявив маркетинговий директор Parimatch.

«Якщо говорити конкретно про Україну, то незабаром ми побачимо все більше креативних рішень, в беттингу та гемблінгу в тому числі. Частково це пов’язано з тим, що креативний ринок в країні вже розвинений і динамічний, частково – через вступ в силу закону про гральний бізнес. Внесено низку обмежень, пов’язаних з прямою рекламою азартних ігор. І букмекерським конторам доведеться драйвити ще більше креативу. Parimatch пощастило: ми навчилися справлятися з цим викликом раніше, ніж інші гравці ринку.

Що стосується глобальних тенденцій, беттинг точно стане більше пробивним, бо цей продукт зможе продавати сам себе.

Далі – розвиток глобального спонсорства. Досить гнучкі, адаптивні та конкурентоспроможні букмекерські компанії з представництвами в різних країнах фактично розділять ринок маркетингу. Тому що у них буде достатньо грошей, щоб системно купувати глобальне спонсорство. Умовно кажучи, та компанія, яка перша купить спонсорство в Лізі Чемпіонів, зробить квантовий стрибок на ринку.

Завдяки MarTech (маркетинговим технологіям) беттинг також вирветься вперед. Зараз трафік розглядається як performance (умовно ціна за клік), націлений виключно на залучення клієнтів. Але маркетинг варто розглядати більш системно – враховувати як залучення, так і повернення аудиторії. Це стосується і реклами з подальшою конверсією: конверсія є не тільки реєстрацією і депозитом, але також і самою ставкою.

Я вірю, що поєднання маркетингу, технологій і управління допоможе об’єднати безліч пов’язаних одна з одною мереж і майданчиків – так ми зможемо зробити більш комплексну оцінку результативності рекламних кампаній і на основі точних даних приймати найоптимальніші рішення. У тому числі – запам’ятовуються креативи», – підсумував Ляшенко.

«Рейтинг Букмекерів» повідомляв, що БК Parimatch придбає дві ліцензії для роботи на гральному ринку України.

БК Parimatch стала партнером «Ювентуса»

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт