Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Після перемоги на праймеріз шанси Верещук стати мером Києва зросли

Владислав Стародубцев
На учорашньому засіданні фракції «Слуга Народу», на якому був присутній Президент Володимир Зеленський, відбувся праймеріз, за результатами якого Ірина Верещук буде балотуватися на посаду міського голови міста Києва.
Після перемоги на праймеріз шанси Верещук стати мером Києва зросли

Після перемоги на праймеріз шанси Верещук стати мером Києва зросли

У внутрішньопартійних виборах брали участь одразу п’ять кандидатів – Олександр Качура, Ірина Верещук, Микола Тищенко, Дмитро Гурін та Олександр Дубінський. Претендента обирали за трьома критеріями, кожен з яких оцінювався в один бал: підтримка фракції – таємне голосування за кандидата, підтримка киян – результати соціологічного опитування, підтримка Зеленського.

Зеленський розповів, що Верещук отримала максимальні три бали й буде найкращим кандидатом в очільники столиці. За кількістю голосів Ірина набрала вдвічі більше голосів, аніж Олександр Дубінський, який посів другу сходинку.

«Я дійсно підтримав рішення партії «Слуга Народу», і я від себе симпатизую цьому вибору – Ірині Верещук. Тому в нас сьогодні ніхто не буде сперечатися в партії «Слуга Народу», – повідомив Глава держави. 

«Дякую всім, хто вірив, вірить і буде вірити в нас. Вірте в нас, будь ласка, ми переможемо, перемога буде за нами», – сказала представниця провладної фракції після перемоги, а згодом запросила чинного міського голову столиці Віталія Кличка на дебати.

Букмекери відреагували миттєво: шанси Ірини Верещук стати наступним мером столиці дещо зросли, за оцінкою аналітиків букмекерської компанії Parimatch. Якщо місяць тому на її перемогу в боротьбі за крісло міського голови пропонували укласти парі за 10.0 (10%), то тепер її шанси оцінили котируванням 6.0 (17%). Водночас фахівці прибрали з лінії можливість ставки на перемогу Миколи Тищенка, хоча ще у червні на відповідний перебіг подій пропонували котирування 3.50 (26%).

Головним фаворитом, як і раніше, залишається чинний міський голова столиці Віталій Кличко. На сценарій, за яким колишнього боксера кияни переоберуть на другий термін, можна поставити за 1.38 (68%), якщо переможе будь-який інший кандидат, виграшним виявиться коефіцієнт 2.90 (32%).

Цікаво, що після перемоги Верещук на праймеріз «Слуги Народу» аналітики підвищили шанси Віталія Кличка, адже місяць тому на його перемогу приймали ставки за 1.53 (61%).

Дещо нижча ймовірність перемоги на майбутніх виборах у підприємця та телеведучого Андрія Пальчевського (8.50, 12%), хоча раніше його тріумф на мерських виборах оцінювали у 17% ймовірності (5.0).

В списку можливих кандидатів також перебувають телеведучий Сергій Притула (10.0, 10%), колишній мер Києва часів президента-втікача Віктора Януковича Олександр Попов (25.0, 4%), депутат від «Європейської Солідарності» Олексій Гончаренко (25.0, 4%), експрем’єр-міністр Володимир Гройсман (75.0, 1%) та навіть відомий журналіст Дмитро Гордон (150.0, 0,6%).

Нагадаємо, вибори міського голови міста Києва відбудуться цьогоріч 25-го жовтня.

Верещук анонсувала зміни у Кримінальному кодексі після легалізації азартних ігор

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт