Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Підозрюваний в організації «договірняку» гравець ФК «Гірник-Спорт»: я не при справах

Рейтинг Букмекерів
У 19-му турі Першої ліги України з футболу було зіграно дивний матч «Іллічівець» – «Гірник-Спорт». Президент клубу «Гірник-Спорт» Петро Каплун заявив, що керівництво команди підозрює в організації договірної гри футболіста Сергія Гаращенкова. Сам гравець в розмові з журналістами відкинув ці підозри і поскаржився на те, що на нього «хочуть повісити всіх собак».
Сам гравець в розмові з журналістами відкинув ці підозри і поскаржився на те, що на нього «хочуть повісити всіх собак». Сергій Гаращенков: на мене хочуть повісити всіх собак

Сергій Гаращенков: на мене хочуть повісити всіх собак

«Вперше стикаюся з такою ситуацією. На мене хочуть повісити всіх собак. Але мені нема чого приховувати – я тут не при справах. Я перший хочу, щоб все з’ясувалося. Президент сказав, що вся команда пройде детектор брехні – і тренери, і футболісти. А на ділі вийшло, що це зробили лише дві людини», – сказав Гаращенков в інтерв’ю виданню Sport.ua.

Футболіст, за його словами, дізнався з новин, що «Гірник-Спорт» офіційно покинули Гарбар, Марусич і Гаращенков, хоча у гравця договір з клубом чинний до кінця чемпіонату. «Я жодних паперів на розірвання контракту не підписував – трудова книжка досі в клубі», – зауважив він.

Як вказав Гаращенков, «Гірник-Спорт» ще до його приходу в клуб підозрювали в нечесній грі. Зараз же гравця, на його думку, намагаються зробити крайнім.

«Були ще підозри, що матч з «Вересом» (1:6) носив договірний характер. Але коли в розмові з тренером я порушував це питання, говорив, давайте з цим розбиратися, підключати компетентні органи, мені відразу рот закрили, і мене, Осадчого та Голенко більш ніж на місяць усунули від тренувань. Але чому так вчинили? Ми хотіли з цим розібратися, добитися справедливості. А мене усувають від тренувань», – поскаржився футболіст.

Говорячи про матч з «Іллічівцем», Гаращенков підкреслив, що тренер акцентує увагу на підкаті, який гравець виконав неправильно. Це призвело до штрафного, який маріупольці виконали безуспішно.

«Я не причетний до жодного з пропущених м’ячів. Але чомусь розбирають мій підкат, а не звертають уваги на підкат Ломко, коли нам забивали гол. Чому не розбирають момент в кінці матчу, коли йде подача, а він прибирає голову, воротар пролітає повз, і ми пропускаємо? Це очевидні факти, а намагаються звалити провину на мене. Тренер в середині другого тайму кричить: «Гаращенков, Гарбар, ви що, здаєте гру?!». Які у нього пояснення таке говорити, коли рахунок 1:1? Якщо я чимось не влаштовував, у наставника було в запасі три заміни. Чому він нічого не робив? Тим більше, якщо щось знав. Може, це комусь вигідно?», – міркує спортсмен.

Гаращенков також зазначив, що за рахунку 1:1 тренер (Ігор Жабченко) поміняв основного захисника і випустив на поле гравця, який до цього в поточному сезоні не зіграв ні хвилини.

Крім того, футболіст звернув увагу на те, що в перерві президенту ФК «Гірник-Спорт» пану Каплуну подзвонили і сказали, що «Іллічівець» переможе.

«Але чому він нічого не зробив? Чому не дав команду не виходити на поле, щоб довести, що ми не граємо в такі ігри? Наскільки мені відомо, укриття таких речей – не в правовому полі. Все це дуже дивно.

У мене накопичилося багато питань, на які не можу знайти відповідей: чому, коли граємо з лідером, у нас за п’ять днів всього одне тренування? Звичайно, тренеру видніше. Але я, як професійний футболіст, цього не розумію. Знову-таки: може, це комусь вигідно? Коли на мене виливається весь бруд, вже не можу мовчати. Я ніколи не брав участі в договірних матчах. Дорожу і завжди дорожив своєю репутацією», – зазначив Гаращенков.

https://i0.wp.com/imagecdn1.luxnet.ua/football24/resources/photos/news/660x364_DIR/201611/348949.jpg?resize=660%2C364&ssl=1

Гра в Маріуполі залишила багато питань

Нагадаємо, в 19-му турі Першої ліги України з футболу маріупольський «Іллічівець» та «Гірник-Спорт» з Горішніх Плавнів зіграли дивний матч, на результат якого на біржі ставок Betfair було поставлено близько $274 тис., з яких понад $255 тис. припали на перемогу господарів.

Глава організації Federbet Франческо Баранка в розмові з «Рейтингом Букмекерів» охарактеризував цей матч як «обурливий «договірняк». Головний тренер ФК «Гірник-Спорт» Ігор Жабченко недавно заявив, що керівництво команди виявило чотирьох футболістів, які брали участь в цьому «договірняку». У зв’язку з цим декілька гравців уже залишили клуб.

Президент Федерації футболу України (ФФУ) Андрій Павелко розповів про те, що найближчим часом в структурі цієї організації з’явиться орган, який стане аналогом прокуратури в області футбольного права.

На матч 15-го туру УПЛ «Зірка» Кропивницький – «Волинь» Луцьк (2:0) був зафіксований великий обсяг ставок. Понад $50 тис. було поставлено на перемогу господарів поля перед початком гри на біржі ставок Betfair.

Окрім того, відбулися чергові дивні матчі в УПЛ, Першій лізі та чемпіонаті U-19. На матч першості U-19 «Олімпік» — «Карпати» поставили майже $50 тисяч.

До того ж Ігор Циганик допустив зацікавленість Комітету ФФУ в договірних матчах.

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт