Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

«Пенсіонери підтримують легалізацію азартних ігор, але не ризикують самі робити ставки», – заступниця голови UGC

Ярослав П'ятницький
Заступниця голови Ukrainian Gambling Council з комунікаційних питань Вікторія Закревська заявила, що українські пенсіонери підтримують легалізацію азартних ігор. Та водночас мало хто з них ризикнув би робити ставки на свою пенсію.
«Пенсіонери підтримують легалізацію азартних ігор, але не ризикують самі робити ставки», – заступниця голови UGC

Заступниця голови Ukrainian Gambling Council з комунікаційних питань Вікторія Закревська

Пані Закревська пише у своєму блозі, що такі результати показало загальнонаціональне соціологічне опитування щодо ставлення українців до азартних ігор, яке проводило агентство InfoSapiens спільно з UGC.

Зокрема, за результатами першого незалежного соціологічного дослідження громадської думки на тему «Ставлення українців до гемблінгу», – лише 1,7% українців віком 55 років і старше хотіли б зіграти в азартну гру на гроші. Заступниця голови UGC аналізує причини цього явища:

Треба брати до уваги світогляд людей старшого покоління. Адже азартні ігри десятиліттями були заборонені в Радянському Союзі, засуджувалися ідеологічно, а лотерея залишалася адміністративним способом поповнення бюджету на низку державних потреб.

З погляду психології, що більше людині років – то важче їй змінювати звички та спосіб життя. До 60 років люди вже цілком сформували захоплення й уподобання. І азартні ігри — зовсім не в топі улюблених занять старшого покоління.

Також експерт стверджує, що необхідно брати до уваги соціально-економічну складову. Тому що розмір доходу українських пенсіонерів – мізерний, часто вони не можуть собі дозволити оплатити базові потреби, а про розваги мова зовсім не йде.

І варто пам’ятати, що доступ до інтернету в житті старшого покоління вкрай обмежений. Тож відповідно і доступ до швидкого способу розваг на онлайн-платформах поки що дуже мало поширений серед людей віком за 55.

«І хоча ці чинники – далеко не вичерпний список, але їх достатньо, щоб констатувати: українські пенсіонери не прагнуть грати в азартні ігри. Це означає, що заяви про те, ніби вони спускають всю пенсію в казино або в залах гральних автоматів, – міф.

Водночас, за результатами опублікованого UGC дослідження, 37,5% українців у віці за 55 підтримують один і більше аргументів на користь легалізації азартних ігор та хочуть, щоб держава контролювала ринок.

Тому варто бути обережними з дезінформацією, яку активно використовують проти реформи, що покликана зменшити частку тіньової економіки країни та зробити з азарту раціональну, дохідну, передбачувану і контрольовану сферу економічного й соціального життя», – написала Вікторія Закревська у колонці на The Page.

Кучухідзе: історія з ФК «Марсель» є актуальною для ринку азартних ігор в Україні

Верховна Рада знову відклала розгляд грального законопроєкту

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі 1
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт