Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Оператори грального ринку України розробляють кодекс про рекламу

Владислав Стародубцев
Голова Гемблінг асоціації України Вікторія Закревська розповіла, що наразі члени UGC – профільної спілки, мета якої об’єднати ліцензованих операторів азартних ігор – працюють над питанням упорядкування реклами гемблінгу за європейським зразком.
Вікторія Закревська - про рекламу азартних ігор

Вікторія Закревська – про рекламу азартних ігор

За її словами, у західній культурі організації бізнесу величезну роль відіграють самоорганізація та соціальна відповідальність. І компанії, які працюють на європейських ринках азартних ігор, – не виключення. 

«Оператори азартних ігор об’єднуються у великі профільні асоціації, а одна з найважливіших складових їхньої спільної діяльності — створення внутрішніх кодексів, норм яких добровільно дотримуються члени таких асоціацій», – розповідає Закревська.

За приклад вона називає роботу операторів у межах Betting and Gambling Council (BGC, Великобританія) та European Gambling and Betting Association (EGBA, ЄС). Мовляв, наразі вони працюють над новими правилами реклами, головним лейтмотивом якої буде життя і здоров’я людини. Словом, докладають максимум зусиль, щоб підтвердити реноме соціально відповідального бізнесу. 

Водночас в Україні також кипить робота над упорядкуванням питання реклами азартних ігор, зізнається здобувачка кандидатського ступеня у сфері гемблінгу. Розробляють меморандум щодо реклами команда UGC представники компаній, які є членами згаданої громадської спілки. 

«У центрі уваги українських і європейських регуляцій про азартний ринок — ексклюзивний принцип соціального захисту населення.

Цей принцип впроваджується в життя: боротьбою з нелегальними операторами, встановленням стандартів відповідальної гри оновленням стандартів реклами», – пояснює Закревська. 

Очільниця Гемблінг асоціації каже: нові правила гри у частині реклами повинні бути ініційовані саме суб’єктами ринку азартних ігор та профільними асоціаціями, тоді як держава у особі правоохоронної системи буде рушійною силою в боротьбі з нелегальними гральними закладами. 

Пані Вікторія пропонує слідувати прикладу Великої Британії та Європи, де бізнес-асоціації рівня BGC і EGBA є головними реформаторами «рекламного питання».

«Новий кодекс про соціально відповідальну рекламу BGC презентували через півроку після початку національних дебатів про те, як захистити вразливі аудиторії від ризиків, пов’язаних з ігровою залежністю, але до фінального проєкту закону про азартні ігри».

Ще один яскравий приклад ініціативності бізнесу – ідея створення посади омбудсмена з азартних ігор, який би займався розв’язанням проблем гравців. Автор цієї ініціативи – члени ВGC. 

«Легальний бізнес готовий самостійно підвищувати стандарти роботи, тому що зацікавлений у довгостроковій роботі, у збереженні суті та іміджу індустрії як місця та засобу приємного відпочинку, а не знищення благополуччя людей — та демонструє готовність вирішувати проблему підвищених ризиків разом із державою», – констатує Закревська, говорячи про роботу операторів Сполученого Королівства.

Наостанок експертка наголосила на необхідності втілення реформи ринку реклами, бо за попередні 12 років, коли гемблінг був поза законом, він «пристосувався до незвичних реалій», тому необхідні зміни за зразком провідних європейських країн. 

За даними Закревської, деякі організатори азартних ігор Україні уже розпочали роботу зі створення основ етики у рекламі, пов’язаної з гемблінгом. І суб’єктами таких нових правил стануть, зокрема, власники рекламних площ, у яких зараз немає чіткого поняття: як працювати з представниками легального ринку і чого вимагає закон. 

«Такий підхід можна тільки вітати: від нього виграють гравці, які будуть соціально захищені, і оператори, які матимуть позитивну реакцію на свою роботу після легалізації. Держава ж зможе більше зусиль сконцентрувати на боротьбі з нелегалами», – написала Вікорія Закревська у колонці на The Page

Як інформував «РБ», днями п’ять компаній перерахували ліцензійні платежі за дозволи на надання послуг у сфері грального бізнесу. 

Рудий відреагував на прийняття у першому читанні законопроєкту №2713-Д

Кучухідзе розкритикував деяких легальних операторів: відома причина

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт