Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Олександр Михайлюк: «Я усвідомлюю, що до моїх прогнозів можуть дослухатися люди, які ставитимуть реальні гроші»

Рейтинг Букмекерів
До нас повернувся в якості прогнозиста футбольний коментатор телеканалів «Футбол 1/2/3» Олександр Михайлюк! З такої нагоди «Рейтинг Букмекерів» вирішив розпитати в старого-нового експерта про попередній досвід прогнозування, як потрібно робити ставки та які цілі ставить перед собою, даючи поради нашим читачам.
Олександр Михайлюк: «Я усвідомлюю, що до моїх прогнозів можуть дослухатися люди, які ставитимуть реальні гроші»

Олександр Михайлюк: «Я усвідомлюю, що до моїх прогнозів можуть дослухатися люди, які ставитимуть реальні гроші»

– Олександре, в 2015-2017 роках ти вже був експертом «Рейтингу Букмекерів». З якими думками пригадується попередній досвід?

– Досвід співпраці із «Рейтингом Букмекерів» 2015-2017 років був і цікавим, і корисним водночас. Я працював в класній команді редакторів та інших прогнозистів і що подобалося найбільше  – це дух суперництва. Стати найкращим прогнозистом місяця серед відомих людей футболу і спортивної журналістики – це та мотивація, яка спонукала сумлінно та з відповідальністю підходити до кожного прогнозу.

Стати найкращим прогнозистом місяця серед відомих людей футболу і спортивної журналістики – це та мотивація, яка спонукала сумлінно підходити до кожного прогнозу.

– Поділися алгоритмом дій під час підготовки до прогнозу. Що і як потрібно робити?

– Головне, що я зрозумів за мій перший період на «Рейтингу Букмекерів» – так це те, що потрібно знайти баланс між своєю інтуїцією і сухим розрахунком. Іноді перше враження про той чи інший матч є абсолютно точним. Якщо додаткова статистична інформація тільки підтверджує твою думку – то немає сумніву, що прогноз збудеться. А іноді трапляється навпаки.  Ти впевнений в одному результаті, а потім читаєш новини, статистику і сумніви в твоєму прогнозі тільки накопичуються. В таких випадках можна взагалі перемкнутися на якийсь інший вид прогнозів щодо цього матчу. Не слід забувати, що є також кутові, жовті, червоні, фоли, пенальті тощо.

– Ти стежиш одразу за декільком чемпіонатами. Який турнір для тебе найкомфотніший у плані ставок?

– Італія та єврокубки. Англію, на мій погляд, важче передбачати. Там традиційно багато сенсацій. Кожен може виграти у кожного. Також матчі збірних потребують додаткового аналізу, адже всі футболісти, які приїздять грати до збірної, перебувають в різній функціональній готовності.

– Скільки часу потрібно стежити за лігою, аби мати чітке уявлення про команди, щоб робити успішні прогнози?

– Не випадково на багатьох ресурсах графічно демонструють останні 6 результатів тієї чи іншої команди. Виглядає це приблизно так WDLLWD. Де W – це перемога, D – це нічия, а L – це поразка відповідно. Це так звана Current form – нинішня форма команди. На основі цих даних вже можна зробити багато висновків.  Інформація про те, як команда грала 2-3 місяці тому навряд чи може бути корисною. А ось результати за останній місяць чи півтора – це те, що справді може знадобитися. Також важливо знати останню інформацію щодо травмованих та дискваліфікованих гравців.

У моєму розумінні величезний ризик в прогнозі чи ставці – це те, що межує із авантюризмом, безвідповідальністю або навіть відчаєм. Тому закликаю всіх пам’ятати про відповідальну гру і знати міру.

– У минулому в тебе показник середніх виграшних коефіцієнтів був на рівні 1,98. Схоже, намагаєшся тримати баланс між обережністю та ризиком?

– Я усвідомлюю, що до моїх прогнозів можуть дослухатися люди, які ставитимуть реальні гроші на конкретний матч, тому особливо ризикових прогнозів намагаюся уникати. В своїх прогнозах я розписую логіку тієї  чи іншої ставки і, чесно кажучи, не пригадую, щоб  на «Рейтингу Букмекерів» я давав дуже ризиковані прогнози. У моєму розумінні величезний ризик в прогнозі чи ставці – це те, що межує із авантюризмом, безвідповідальністю або навіть відчаєм. Тому закликаю всіх пам’ятати про відповідальну гру і знати міру.

– Попани люблять збирати експреси з перемог фаворитів з 20 матчів. Чи бачиш ти перспективи такої «стратегії»? І яке загалом у тебе ставлення до експресів?

– Тепер хоч знатиму, хто такі «попани».  Якщо подій в експресі аж цілих 20, то, мені здається, що дві чи три «залізобетонні» події точно не зіграють.

– Як шукати в лінії так звані «валуї» (цінні ставки), які недооцінюють букмекери?

– О, ще одне нове слово. Іноді ті клуби, що грали на тижні в єврокубках, провалюються вже в наступному матчі свого чемпіонату. Причому скористатися втомою так званого «фаворита» може команда ледь не із зони вильоту. Тому коефіцієнт на виграш аутсайдера чи навіть на його непрограш може бути завищений. Це лише один приклад того, як букмекерами виводить «необґрунтований» коефіцієнт.

Знання в процесі основної роботи накопичуються, і вже потім ти можеш ці знання використати у своїх прогнозах.

– Чи допомагає робота на каналах «Футбол 1/2/3» звертати увагу на певні речі у футболі, що можуть бути корисними для прогнозів?

– Робота на каналах «Футбол 1/2/3» в першу чергу допомагає ставати кращим в коментаторській професії, допомагає краще розуміти і сам футбол, і свою роль в рамках футбольного репортажу. Звісно, знання в процесі основної роботи накопичуються, і вже потім ти можеш ці знання використати у своїх прогнозах.

– Які цілі ставиш перед собою, роблячи прогнози в своєму блозі на «Рейтингу Букмекерів»?

– Всі мої прогнози базуються на моїй (і тільки на моїй!) логіці. Кожен свій прогноз я намагаюся обґрунтувати, а приймати цю логіку чи ні – вирішувати відвідувачам сайту «Рейтинг  Букмекерів». Тож, моя мета в даному випадку – дати людям свою версію того, яким шляхом може піти той чи інший матч.

Максим Гіленко: «Роблю ставки в лайві, коли коментую матчі»

Вадим Скічко: «Одного разу до мене підійшов хлопець і подякував за прогнози, завдяки яким зміг підзаробити»

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт