Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Наставник «Сталі» U-21 Сергій Шищенко про «договірняки»: «У клубі всі знали, що я це виявив і повідомив президенту»

Олександр Веселов
Вчора була оприлюднена інформація стосовно того, що старший тренер дніпродзержинської «Сталі» U-21 Сергій Шищенко, його помічник, а також декілька гравців команди були відраховані через звинувачення в участі у договірних матчах. Пізніше Шищенко спростував повідомлення щодо свого відсторонення, а тепер детально пояснив ситуацію зі своєї точки зору.
Сергій Шищенко розумів, щось в команді не так, але прямих доказів не було

Сергій Шищенко розумів, щось в команді не так, але прямих доказів не було

«Ця історія почалася ще наприкінці сезону. Мені повідомили, що є підозри по матчах нашої команди, і я відразу ж передзвонив президенту клубу Вардану Ісраеляну і розповів йому, що деякі футболісти могли впливати на результати «Сталі». Президент клубу викликав їх до себе, подробиць не знаю, але було ухвалено рішення без розголосу в ЗМІ розлучитися з цими хлопцями. Про це знали всі, і в тому числі інші керівники клубу. Команда пішла у відпустку, все було нормально і тепер мені незрозуміло, чому три тижні потому були прийняті такі рішення. Формулювання теж дивні. Фігурують імена футболістів, але чому звільнений головний тренер, не пояснюється. Мені незрозуміла аргументація, якої, по суті, навіть немає.

Гравці говорили: «Так, дзвонили, та пропонували». Я зрозумів, що щось не так. Але прямих доказів теж не було. Прецедент є. Напевно, щось вони намагалися зробити. Президент клубу прийняв таке рішення і всі його зрозуміли. Я був ініціатором, але чомусь мене в цьому звинуватили? Не зрозуміло. У клубі всі знали, що я це виявив і повідомив президенту. Але чому така реакція в мою сторону, зрозуміти не можу. Буду радитися з юристами. Я не тримаюся руками і ногами за роботу в «Сталі». Мені незрозуміло, чому моє ім’я так дискредитують», – наводить слова Сергія Шищенко сайт Tribuna.com.

Окрім того, 39-річний тренер підкреслив, що має цілковиту підтримку з боку президента клубу:

«Вардан Ісраелян сказав, що я не звільнений, та продовжував працювати. Президент зазначив, що знає про мою непричетність. Він знає мене 15 років, та чудово розуміє, що я на таке не здатний.  Сенс мені брати участь в якихось «договірняках», якщо рано чи пізно все таємне стає явним», – сказав Шищенко, котрий впродовж кар’єри гравця провів 14 матчів в складі національної збірної України.

Нагадаємо, що один із відрахованих гравців, 18-річний захисник Владислав Савін, визнав, що спроби підкупу футболістів молодіжного складу «Сталі» мали місце, але, начебто, ніхто не погодився. За версією Савіна, відсторонення – це помста за незроблений результат.

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт