Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Рудий став фігурантом кримінального провадження НАБУ

Владислав Стародубцев
Вищий антикорупційний суд задовольнив скаргу громадянина України на бездіяльність Національного антикорупційного бюро (НАБУ), детективи якого вчасно не внесли відомості про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР).
НАБУ зобов'язали відкрити кримінальне провадження за фактом імовірного вчинення Рудим корупційного правопорушення

НАБУ зобов’язали відкрити кримінальне провадження за фактом імовірного вчинення Рудим корупційного правопорушення

В ухвалі суду мовиться, що 25-го січня громадянин України за допомогою пошти звернувся до НАБУ. За фактом, як стверджував заявник, вчинення корупційного кримінального правопорушення міністром Кабміну та головою Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей. Чоловік звинуватив детективів НАБУ у бездіяльності, адже ті у встановлені законом терміни (не пізніше ніж за 24 години після подання заяви – «РБ») не внесли відомості до ЄРДР. 

Заслухавши заявника, дослідивши матеріали справи, Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення задовольнити відповідну скаргу, тож тепер Національне антикорупційне бюро зобов’язане відкрити кримінальну справу. 

«У змісті заяви громадянина наведено короткий виклад обставин, що можуть свідчити про кримінальне правопорушення, та які можуть стати предметом перевірки у кримінальному процесуальному порядку. На момент судового розгляду представник НАБУ не надав доказів виконання обов`язку, встановленого ч. 1 ст. 214 КПК України, а саме внесення до ЄРДР відомостей про вчинення кримінального правопорушення за вказаною вище заявою. З огляду на вищевикладене, скаргу громадянина підлягає задоволенню», – зазначено в судовій ухвалі

Перший заступник Консультаційно-експертної ради при КРАІЛ Борис Баум прокоментував, ситуацію що склалася, наступним чином: 

«Іван Рудий не має до цього жодного стосунку. Це маніпуляції деяких лобістів чорного ринку, які вважають, що Кабмін перевищив свої повноваження, призначивши членів комісії. Іван Рудий до цього точно ніякого стосунку не має. 

Нехай вони з Кабміном розбираються. У цієї історії немає спільного з реальністю. Це чистий піар. Відповідно до закону, комісія призначена легітимно. Отож, це проста маніпуляція та інфопривід», – пояснив пан Баум в коментарі GamingPost.

Як повідомляв «Рейтинг Букмекерів», ТОВ «СПЕЙСИКС» перерахувало до державної скарбниці кошти у розмірі 23,4 млн гривень за фактом отримання гемблінг-ліцензії для онлайн-казино.

Яке гральне обладнання підлягає обов’язковій сертифікації: перелік

Кучухідзе пояснив, чому гемблінг-операторам надважливо провадити правильну комунікаційну політику

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт