Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Мочалова: «Створення Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей – це мінус в бюджет України»

Сергій Гумен
Голова ГО «Підтримка легалізації грального бізнесу в Україні» Олена Мочалова поділилася своєю думкою про створення Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей.
Мочалова: «Створення Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей - це мінус в бюджет України»

Мочалова: «Створення Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей – це мінус в бюджет України»

У середу, 23-го вересня, Кабінет міністрів України прийняв постанову «Про Комісію з регулювання азартних ігор і лотерей». Про недоліки цього органу розповіла голова ГО «Підтримка легалізації грального бізнесу в Україні» Олена Мочалова.

«Комісія була створена без конкурсу, користуючись карантинною нормою. Під час карантину всі нові подібні органи призначаються без конкурсу і діють як тимчасово виконуючі обов’язок – до завершення карантину. Потім орган переобирається по всіх законних нормах – і діє на постійній основі.

Небезпека – у високих корупційних ризиках в такому списочному призначенні. Хто саме буде в Комісії – поки що загадка, але, думаю, не треба бути провидцем, щоб зрозуміти, хто стане головою.

Кількість членів органу (включаючи керівництво і апарат), на мою думку, дуже велика. 230 осіб. Якою буде ефективність – це ще одне питання. Час покаже», – розповідає експертка.

«Зараз створення ще однієї державної служби – це мінус в бюджет. Буде видно, скільки коштів піде на створення і зарплати. Поспіх в даному питанні, певно, обґрунтують тим, що не хочуть мати дефіцит в бюджеті, зате хочуть виконати обіцянку президента.

Тіньовий гральний бізнес і претенденти на ліцензію вже пару місяців говорять про те, що перша ліцензія буде отримана на початку листопада. Ліцензійні умови вже прописані Офісом. Які? Це вже інше питання. Зараз їх ніхто не обговорював і не обробляв.

Закон про податки буде на наступному тижні. І ведеться діалог з Мінфіном, який вимагає терміни появи державного модуля онлайн моніторингу – для отримання прибутку в бюджет і контролю з боку держави. Чекаємо зміни до держбюджету по спецфондам і Комісії.

Взагалі, історія з законом про гральний бізнес дуже цікава. Так що попкорн треба докуповувати. Далі буде…», – наводить слова Мочалової видання Comments.ua.

Раніше голова Всеукраїнського об’єднання роботодавців галузі відпочинку і розваг Ігор Макієвський розповів про проблемні моменти, які заважають веденню грального бізнесу на території України.

Експерт озвучив дві важливі умови запуску ринку азартних ігор

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт