Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Мочалова спрогнозувала, коли запрацює гральний ринок в Україні

Сергій Гумен
Експертка з грального бізнесу Олена Мочалова висловилася про терміни запуску роботи гральної індустрії в Україні.
Мочалова спрогнозувала, коли запрацює гральний ринок в Україні

Мочалова спрогнозувала, коли запрацює гральний ринок в Україні

Голова ГО «Підтримка легалізації грального бізнесу в Україні» Олена Мочалова розповіла, коли може запрацювати Закон «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор». Також вона відповіла на питання, хто буде регулювати ринок грального бізнесу.

«Гральний бізнес в Україні перетвориться на договірне самоуправство. Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей приймає занадто багато рішень. Не можна давати комісії з семи людей прописувати всі норми, контролювати абсолютно все і вирішувати на свій розсуд, кому видавати дозволи, а кому не видавати. Навіть якщо ви вже отримали ліцензію, комісія з регулювання азартних ігор та лотерей зможе її у вас відібрати, створюючи умови, які заважатимуть вам працювати.

Крім того, можливість отримання ліцензій нестиме за собою можливість відкриття чорних гральних закладів для того, щоб отримати прибуток від отримання ліцензії, адже в Україні вона найдорожча в Європі. Правоохоронні органи заплющуватимуть очі на збагачення комісії з регулювання азартних ігор. Що стосується ринку, то він стовідсотково не запрацює до нового року, через це ми матимемо в бюджеті мінус 4,5 млрд гривень», – заявила експертка «Українському радіо».

Також Мочалова розповіла, яким чином в документі з’явилися дві несумісні норми про визначення органа-регулятора ринку.

«Перший варіант правки говорить про те, що цю комісію повинен створювати комітет з питань фінансів та податків, а інша правка говорить про те, що створенням комісії займатиметься Кабмін. Виникає питання, чи буде дві комісії, тобто в кожного своя, чи не буде взагалі жодної. Комісія з питань регулювання азартних ігор – це такий цікавий орган, який займається абсолютно всім, що стосується грального бізнесу. Вона видає ліцензії, вона їх і забирає. Вона пише норми на використання гральних закладів. Саме до комісії існує дуже багато запитань.

Тому законопроєкт, в якому вигляді він сьогодні не приймався б, з однією правкою чи з обома, працюватиме дуже тяжко. Не думаю, що це загальна помилка, але й для теорії змови тут також немає місця, тому що закон унеможливлюється, коли є дві суперечливі правки. Тут річ у команді від спікера «визначатися» чи «підтримувати». Якщо спікер пропонує визначатися, усі тиснуть червону кнопку, якщо підтримувати, то зелену. Тому тут проблема в тому, що спікер дав неточну команду, а більшість депутатів просто не читали цей законопроєкт», – сказала Мочалова.

Сьогодні, 12-го серпня, парламентська газета «Голос України» опублікувала закон про гральний бізнес.

Політолог сформував три питання по роботі грального бізнесу в Україні

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт