Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Мочалова розповіла про досвід роботи в гральному бізнесі

Сергій Гумен
Голова ГО «Підтримка легалізації грального бізнесу» Олена Мочалова висловилася на тему легалізації грального бізнесу в Україні.
 Мочалова розповіла про досвід роботи в гральному бізнесі

Мочалова розповіла про досвід роботи в гральному бізнесі

«Я працювала в гральних закладах і тоді, коли вони ще були легальними, і після їхнього «закриття» у 2009-му році. Дуже дивне відчуття, коли ти виконуєш свою роботу, так само як і в «легалі», але тепер тебе за це починають цькувати. Оператор грального закладу, касир чи круп’є ні в кого нічого не крадуть, однак приходить поліція, СБУ або якісь активісти і кладуть їх обличчям у підлогу.

В Україні кілька років тому поняття грального бізнесу свідомо перетворили на щось «чорне», страшне, таке, що руйнує життя. Насправді все не так. Йдеться про психологічну, а не хімічну залежність від задоволення. До того ж це робочі місця і можливість забезпечувати сім’ї на пристойному рівні. Здебільшого зараз у таких закладах працюють люди, які не можуть знайти достойного заробітку. Особливо ситуація загострилася під час карантину. Звісно, вони не захищені: їх звільняють і не віддають зарплату. Тому важливо, щоб українці зрозуміли: «гра» – це нормально, коли вона законна і прописані норми, щоб у «тіні» вона була невигідна.

Тому прагну показати людям, як наразі діє цей бізнес і як може бути інакше. У 2015-мі році я подумала: чому б не зробити громадську організацію «Підтримки легалізації грального бізнесу в Україні». Головне моє завдання – зупинити діяльність незаконного закладу, щоб легальні могли працювати спокійно.

Ринок дуже різнобарвний. Усе залежить від цільової аудиторії. Якщо заклад розташований на базарі, то відвідуваність – близько 20 осіб на день. І кожен із них занесе близько 1000 грн. На місяць вийде пристойно – близько 600 тис. грн. Мінусуємо ще 50-80 тис. за «кришу», 25 тис. за оренду приміщення, яке б здавалося за 5, й отримуємо 350 тис. грн чистого прибутку.

Здебільшого гравці відвідують відомі мережі, котрі працюють роками. І тут вже не принципово, де перебуває це приміщення. Просто за десять років клієнт вже звик до того, що він саме туди ходить. Багато чого означає і персонал, який там працює. Гральний бізнес забобонний. Клієнти часто ходять грати до конкретних людей. Мовляв: «Оця дівчина фартова, і я до неї піду. А оцей хлопець – боронь боже». Попри страшну ігроманію, ніхто нікого не тримає на контролі. МОЗ ані краплі не цікавиться питанням. Хоча я упевнена: принаймні якийсь список лудоманів точно повинен бути.

Законом 2285-д передбачається створення реєстру самообмеження осіб. Ви можете самостійно подати заяву уповноваженому органу або звернутися в конкретне казино. Бувши в реєстрі, грати ви не можете від пів року до трьох років. Занести вас до відповідного списку зможуть і родичі, якщо доведуть наявність лудоманії в суді. Законодавці вважають, що це захистить людей, схильних до залежності.

Ухвалений закон про гральний бізнес в Україні дуже важкий. Думаю, ще рік, і він буде доопрацюватися. До того ж необхідний податковий закон, адже нормальний інвестор не зайде на ринок без розуміння податкового навантаження. Головне, що процес пішов. Рейди ж я нізащо не покину і надалі робитиму все можливе, щоб довести питання легалізації грального бізнесу до логічного і розумного завершення», – наводить слова Мочалової 112.ua.

«Рейтинг Букмекерів» писав, що СЕО юридичної компанії SBSB Fintech Lawyers Вікторія Івахно розповіла про законодавчі положення щодо міжнародних ліцензій на гральний бізнес.

Кучухідзе: «Боротьба з нелегалами – одна зі складових успішного ринку азартних ігор»

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт