Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Мельник спрогнозував, коли в Україні створять регулятор грального ринку

Владислав Стародубцев
Директор аналітичної групи «Левіафан» Микола Мельник вважає, що для створення Комісії з регулювання азартних ігор знадобиться щонайменше 6 місяців, тому цьогоріч податкових надходжень до бюджету від легалізації грального бізнесу, найімовірніше, очікувати не варто.
Мельник спрогнозував, коли в Україні створять регулятор грального ринку

Мельник спрогнозував, коли в Україні створять регулятор грального ринку

«Чи зможе державний бюджет отримати 4,4 млрд гривень надходжень, які закладені на цей рік від легалізації азартних ігор? А що держава зробила для того, щоб оператори грального бізнесу змогли ці гроші заплатити? Добре, закон ухвалили, але усі розуміють: поки не буде ліцензійних умов – немає підстави, щоб оператор сплачував кошти за ліцензію. 

Коли буде створений регулятор? Відповідно до чинного законодавства, його повинні створити відповідно до постанови Кабінету Міністрів», – констатував експерт під час круглого столу, який присвячений питанням роботи грального бізнесу в перехідний період.

Мельник наголошує, що тільки після створення Комісії з регулювання азартних ігор зможе розпочатися розробка ліцензійних умов. За його словами, уряд не повинен затягувати з постановою про створення органу, який регулюватиме роботу грального ринку, оскільки зараз є політична воля для того, аби гральний бізнес став легальним:

«Як показує практика, створення нового органу з нуля не відбувається швидше, аніж за пів року часу. Чому? По-перше, потрібно затвердити ставку, по-друге, треба знайти ці гроші, по-третє, якщо ми віднайдемо ці кошти, треба вносити зміни в підзаконні нормативні акти й, можливо, в бюджет.  

Тому що бюджет на цей рік не передбачав видатки для створення регулятора, тобто на усі ці процеси знадобиться щонайменше 6 місяців. Після створення регулятор одразу ж розпочне розробляти ліцензійні умови

Легалізація азартних ігор мала дві великі мети: перша – наповнення бюджету, друга – захист прав гравця, який наразі не захищений.

Говорять, мовляв, гральний бізнес відповідальний за те, що закон вже проголосували, а учасники ринку не почали платити ліцензійні платежі. Однак, це некоректно, бо відповідальність лежить на прем’єр-міністрові та Кабміні».

Директор аналітичної групи Левіафан акцентує, що саме від уряду буде залежати, коли запрацює регулятор грального бізнесу. Бо ж учасники ринку азартних ігор і зараз готові сплати кошти за придбання ліцензії, впевнений Мельник.

«Ще раз наголошую: відповідальність за створення уповноваженого органу лежить на Кабінеті Міністрів. Зазначу, що регулятор затверджує не лишень ліцензійні умови, а й сертифікаційні умови для обладнання.

Зважаючи на те, що створення регулятора відбудеться не раніше грудня, плюс будуть розробляти ліцензійні умови 1-2 місяці, то надходження від легалізації азартних ігор державний бюджет, об’єктивно, зможе отримати лише у 2021-му році.

Це може відбутися і цьогоріч, за умови, що Денис Шмигаль оперативно створить регулятор, який оперативно визначить ліцензійні умови. Мій прогноз – на створення Комісії з азартних ігор знадобиться 6 місяців.

Прийняття закону про гральний бізнес – це вже величезне досягнення. Звичайно, він недосконалий і потребує доопрацювання, однак він є тим підґрунтям, навколо якого створиться регулятор, що забезпечить платежі до держбюджету України», – цитує Мельника «Рейтинг Букмекерів».

Яким був обіг коштів на нелегальному гральному ринку: Мочалова шокувала цифрою

Інвестиції та мільярди у бюджет: у Parimatch розповіли, чого очікують після легалізації азартних ігор

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт