Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Мельник розповів про важливе положення закону про гральний бізнес

Владислав Стародубцев
Директор аналітичної групи «Левіафан» Микола Мельник нагадав, що після запровадження легального ринку азартних ігор в Україні запрацює низка механізмів для захисту гравців та створять реєстр людей, які мають залежність від азартних ігор (лудоманію).
Мельник розповів про важливе положення закону про гральний бізнес

Мельник розповів про важливе положення закону про гральний бізнес

«Учора Верховна Рада України розблокувала можливість підписання законопроекту 2285-Д (щодо легалізації грального бізнесу) і відкрила можливість гральним закладам вперше за одинадцять років вийти з тіні та почати платити податки в бюджет, а не в кишені бюрократів-корупціонерів.

Всі, хто розповідають про жахіття роботи грального бізнесу, забувають про один суттєвий момент. В Україні цей бізнес і так спокійно діє. Хто не вірить, той може вийти на вулицю і перерахувати скільки «лотерейних залів» у вас у кварталі. Тож ця лякалка елементарно застаріла років на 10.

Що ж до розповідей, що українці мають програти 20 млрд грн, щоб оператори гральних закладів заплатили податки у 4 млрд грн, то у мене питання до таких економістів: звідки такі цифри, і які тонізуючі засоби ви вживаєте?

По-перше, гральний заклад це не тільки рулетка, або автомати – це їжа й алкоголь, по-друге, будь-який гральний бізнес регулюється державою для наповнення державного бюджету і нормою вважається, коли від азартних ігор держава забирає 2/3 прибутків.

Тим більш ті, хто малюють «20 млрд грн» забувають, що українці: а) не азартні; б) не зобов’язані грати; в) вони й зараз можуть спокійно програти будь-які гроші в «лотерею». Але моралісти забувають сказати головне. До законопроєкту 2285-Д права гравців і вразливих верств не були захищені абсолютно. А тепер з’являються механізми захисту прав гравців і правові перепони для ігроманів.

Наведу лише один приклад. Законопроєкт 2285-д встановлює обов’язок грального закладу повернути гроші ігроману на вимогу його родини (за умови, якщо такий гравець є в реєстрі лудоманів).

Нагадайте, скільком за 11 років «лотерейні зали» повернули програні кошти? Тож, законопроєкт 2285-Д, звісно, не ідеальний, але він створює механізми захисту гравця, чого до цього часу взагалі не було», – написав директор аналітичної групи «Левіафан» у Facebook.

На позачерговому засіданні Верховної Ради народні обранці відхили усі три проєкти постанови про скасування рішення щодо законопроєкту «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор». Документ найближчим часом повинен підписати Голова парламенту Дмитро Разумков, а після цього його передадуть на підпис Президентові Володимиру Зеленському.

Азартні ігри були заборонені на законодавчому рівні з 2009-го року, коли за часів прем’єрства Юлії Тимошенко ринок був змушений піти працювати в «тінь». З того часу, за оцінками фахівців, державний бюджет недоотримав близько 2 мільярдів доларів надходжень.

Парламентарі легалізували гральний ринок 14-го липня. Відтепер за організацію та проведення азартних ігор без ліцензії учасники ринку платитимуть солідний штраф або нестимуть кримінальну відповідальність.

Економіст спрогнозував, коли в Україні запрацює Комісія з регулювання азартних ігор

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт