Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Мельник: «НБУ повинен підкоригувати умови фінансового контролю під нові реалії гемблінгу»

Владислав Стародубцев
Голова Ukrainian Gambling&Betting Association Микола Мельник звернув увагу на мізерну загальну суму сплати ліцензійних платежів операторами лотерей у 2020-му році. Також він закликав запровадити дієву систему фінансового моніторингу, зважаючи на нові реалії гемблінгу.
Мельник: «НБУ повинен підкоригувати умови фінансового контролю під нові реалії гемблінгу»

Мельник: «НБУ повинен підкоригувати умови фінансового контролю під нові реалії гемблінгу»

«Нещодавно, на засіданні Комітету з питань фінансової і банківської діяльності точилась дискусія навколо питання, а скільки ж заплатили ліцензійних платежів та податку з GGR лотерейники за попередні роки, ну або хоча б у 2020-му році. І найцікавіше, що профільна заступниця очільника Міністерства фінансів не змогла відповісти на це питання. 

Адже ніби і лотереї були, але всупереч законодавству Мінфін не робив переліцензування і оператори працювали, як Бог на душу положить. Вони чесно сплачували податок з прибутку і … все. При цьому мали монопольне становище на ринку гемблінгу і всі, хто хотіли бути на ринку йшли працювати «під лотерею».

За минулий рік лотереї сплатили ліцензійних платежів на… 500 гривень. У 2021-му році організатори азартних ігор тільки за ліцензії заплатили 201 млн грн, і це тільки перші три місяці. 

Якщо впорядкують питання законодавства в частині оподаткування, а «лотерейникам» залишать тільки лотереї, то із підпілля вийдуть власники гральних залів, які також готові працювати «в білу» як окремий повноцінний суб’єкт ринку.

Але через те, що підприємець завжди мріє ухилитись від податків, державі необхідно запровадити дієву система фінмоніторингу. Адже ті вимоги, які висувались до гемблінгу до 2009-го року вже застаріли. Світ пішов вперед, а відповідно і вимоги фінмоніторингу належало б змінити.

НБУ повинен підігнати умови фінансового контролю під нові реалії гемблінгу і зробити це треба вже найближчим часом, щоб іноземний інвестор повірив, що в Україні можливий цивілізований ринок з прозорими правилами», – написав очільник Ukrainian Gambling&Betting Association на сторінці у Facebook.

Як повідомляв «Рейтинг Букмекерів», днями Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей ухвалила рішення про видачу одразу двох ліцензій компанії «ГЕЙМДЕВ» на провадження діяльності з організації азартних ігор у залах гральних автоматів. Відповідно заклади будуть розміщенні на площах готелів Києва, Харкова і Запоріжжя. 

Кабмін затвердив ліцензійні умови для надання послуг у сфері азартних ігор

«Усе вперлося в бюрократію»: Кучухідзе – про сертифікацію грального обладнання

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт