Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Все про матч «Рома» – «Феєнорд» 25.05.2022: прогнози, ставки, коефіцієнти букмекерів — «Рейтинг Букмекерів»

Ярослав П'ятницький
Матч «Роми» проти «Феєнорда»: коефіцієнти і ставки кращих букмекерів, статистика команд, оцінка шансів, чого очікувати від фіналу Ліги конференцій УЄФА 25.05.2022.

Все про матч «Рома» – «Феєнорд» 25.05.2022: прогнози, ставки, коефіцієнти букмекерів — «Рейтинг Букмекерів»

Матч «Рома» «Феєнорд» 25.05.2022: прогнози, ставки

До цього поєдинку «Рейтинг Букмекерів» пропонує читачам великий інформаційно-аналітичний матеріал. До вашої уваги цінна інформація щодо прийдешнього матчу – цікава статистика, історія зустрічей, прогнози та коефіцієнти. Дочитайте нашу статтю до кінця, якщо хочете знати все про гру «Рома» – «Феєнорд». Це буде перший в історії фінал Ліги конференцій УЄФА.

Аналіз матчу «Рома» – «Феєнорд» (25.05.2022)

Фіналістами турніру Ліга конференцій УЄФА 2021 2022 стали італійська «Рома» та нідерландський «Феєнорд». Вирішальний поєдинок за трофей відбудеться у середу, 25-го травня, у Тирані (Албанія).

У першій півфінальній дуелі роттердамський клуб за сумою двох матчів здолав «Марсель» (3:2 вдома та 0:0 на виїзді). В другому півфінальному протистоянні римляни перемогли «Лестер» (1:1 в гостях та 1:0 на своєму полі).

Майбутня гра за кубок конференцій буде надважливою для обох команд. Попри те, що турнір вважається лише третім за вагомістю в ієрархії єврокубків (після ЛЧ та ЛЄ), обидва колективи прагнуть додати цей трофей до свого клубного музею.

Недаремно головний тренер «Роми» Жозе Моурінью підкреслює важливість фінального поєдинку Ліги конференцій:

Моурінью

Востаннє «Рома» здобувала міжнародний трофей ще у 1961-му році. Це був Кубок ярмарків – турнір, в якому брали участь команди з міст Європи, де регулярно проводилися міжнародні ярмарки. В 1971-му році він був змінений Кубком УЄФА.

В той час як «Феєнорд» може похвалитися досягненням, більш свіжим у пам’яті – перемога в Кубку УЄФА 2001/02. Рівно 20 років знадобилося роттердамцям, щоб знову вийти до єврокубкового фіналу.

Головним арбітром поєдинку між «Ромою» та «Феєнордом» буде румун Іштван Ковач. На ВАР працюватиме Марко Фріц з Німеччини.

Прогноз на матч

Робити прогноз на будь-який фінальний матч – справа досить непроста. В таких поєдинках на перший план виходять концентрація футболістів протягом всіх 90-120 хвилин гри, тактичні рішення головних тренерів та, звісно ж, везіння в окремих епізодах.

На перший погляд, для більшості фіналів характерна скутість та обережність – аж надто багато стоїть на кону. Втім, історія знає немало випадків, коли перший гол розкривав гру, і команди влаштовували голепад.

Якщо взяти історію старшої сестри Ліги конференцій – Ліги Європи – то в останніх 4 фіналах цього турніру забивали обидві команди-фіналісти:

лє

Востаннє французький «Марсель» не зміг відзначитися у воротах «Атлетіко» у вирішальній грі ЛЄ 2017/18 (0:3).

Можливо, фінал ЛК буде схожим на цьогорічну битву за трофей Ліги Європи між «Айнтрахтом» і «Рейнджерс» – нічия 1:1 в основний час та вирішення усіх питань в серії післяматчевих пенальті.

Вашій увазі прогнози експертів та партнерів «Рейтингу Букмекерів» на фінал Ліги конференцій:

Ставки на матч

Букмекер Favbet вважає «‎Рому» фаворитом майбутнього поєдинку, хоч і незначним. Коефіцієнт на її перемогу в основний час – 2.40. «Феєнорд» можна заграти за 3.10, нічия йде за 3.45. Непрограш нідерландців за 90 хвилин основного часу беттори можуть взяти за 1.64.

На те, що саме ФК «Рома» ЛК УЄФА 2021/2022 здобуде головний трофей (за підсумками усього матчу, включно з можливою серією пенальті), БК дає кеф 1.74. Тріумф команди з Роттердама пропонують обрати за 2.16.

Перемога будь-якого з двох клубів саме у серії одинадцятиметрових оцінюється коефіцієнтом 11.00.

Індивідуальний тотал «Роми» більше 1 йде за 1.46 (повернення грошей, якщо команда заб’є рівно 1 гол). Аналогічну ставку щодо ФК «Феєнорд» ЛК УЄФА 2021/2022 є можливість заграти за 1.68. Також можна взяти «обидві команди заб’ють» з кефом 1.71.

На думку Favbet, найбільш імовірні варіанти результату на табло за підсумками основного часу – 1:1, 1:0, 0:0.

Всі прогнози та ставки на матч «Рома» – «Феєнорд» доступні на цій сторінці «Рейтингу Букмекерів».

Аналіз виступів футбольного клубу «Рома» у турнірі

Свій єврокубковий шлях в цьому сезоні «вовки» почали ще у серпні, з кваліфікаційних матчів плей-оф проти турецького «Трабзонспора» – перемоги 1:2 на виїзді та 3:0 вдома. Можливо, саме ранній виліт з єврокубків від команди Жозе Моурінью допоміг «Трабзонспору» стати у підсумку чемпіоном Туреччини – вперше за 38 років.

На груповому етапі турніру Ліга конференцій 21 22 «Рома» зіграла з норвезьким «Буде-Глімтом», болгарським «ЦСКА» та нашою луганською «Зорею». До слова, обидва матчі проти українського клубу «джаллороссі» виграли з розгромним рахунком – 0:3 в Запоріжжі та 4:0 у Римі. Італійці виграли свою групу, набравши 13 очок. Перше місце дозволило їм пропустити раунд 1/16 та потрапити одразу до стадії 1/8.

На шляху до фіналу підопічні Моурінью здолали «Вітесс», знайомий вже «Буде-Глімт» і «Лестер». Звісно, не можна не згадати їхні запеклі протистояння із сенсаційним «Буде-Глімтом», який на груповому етапі в домашньому матчі розгромив римлян з рахунком 6:1. Лише з четвертого разу, у матчі-відповіді 1/4, «Ромі» вдалося здолати непоступливих норвежців (4:0).

Аналіз виступів футбольного клубу «Феєнорд» у турнірі

Своєю чергою «Феєнорд» розпочав єврокубковий сезон ще раніше, з другого кваліфікаційного раунду. Щоб потрапити до групового етапу, нідерландському колективу довелося пройти «Дріту» з Косово, швейцарський «Люцерн» та шведський «Ельфсборг».

В групі «Феєнорд» зіграв зі «Славією», берлінським «Уніоном» та «Маккабі» Хайфа – 14 очок і перше місце. Як і їхні колеги за фіналом, вони потрапили одразу до 1/8, пропустивши попередній раунд.

На цьому паралелі з «Ромою» не закінчуються. Команда Арне Слота також потрапила на знайомого суперника з групи у чвертьфіналі – празьку «Славію» (3:3 вдома, 1:3 на виїзді). Перед цим роттердамці пройшли «Партизан», а вже у півфіналі розібралися з «Марселем».

Склад команди «Рома»

В переліку травмованих гравців римлян наразі перебувають Генріх Мхітарян та юний Фелікс Афена-Г’ян. В останнього проблеми з коліном, а 33-річний вірменський футболіст отримав травму лівої ноги у першому півфінальному поєдинку Ліги конференцій із «Лестером».

Через це пошкодження Мхітарян пропускає вже декілька тижнів. Наразі його участь у фінальній грі – під питанням.

мхітарян

Орієнтовний стартовий склад «джаллороссі» на матч проти «Феєнорда»:

Патрісіу – Ібаньєс, Смоллінг, Манчіні – Залевскі, Пеллегріні, Олівейра, Крістанте, Карсдорп – Дзаньйоло, Абрахам

Склад команди «Феєнорд»

Троє основних футболістів нідерландського клубу – Траунер, Маласія та Нельсон – мають незначні пошкодження, але очікується, що всі вони зможуть зіграти у фіналі.

В останніх важливих матчах «Феєнорда» вдома, проти «Марселя» в 1/2 Ліги конференцій та «ПСВ» у чемпіонаті, зі стартових хвилин на полі з’являлися ті ж самі гравці. Виходячи з цього, можемо уявити орієнтовний склад команди на вирішальний поєдинок:

Марціано – Маласія, Сенесі, Траунер, Гертрюйда – Кекчу, Еурснес – Сіністерра, Тіль, Нельсон – Дессерс

Факти про команду «Рома»

  • «Рома» зіграє у єврокубковому фіналі вперше з 1991-го року, «Феєнорд» – з 2002-го.
  • «Рома» та «Феєнорд» мають дві очні зустрічі між собою – 1/16 ЛЄ сезону 2014/15. Нічия 1:1 в Римі та перемога «джаллороссі» 1:2 в Роттердамі.
  • У цьому розіграші Ліги конференцій «вовки» провели 5 сухих матчів – найкращий показник в турнірі (разом з австрійським «ЛАСКом»).
  • Матч-відповідь 1/4 проти «Буде-Глімта» (4:0) став для команди Моурінью єдиним у плей-оф, в якому вони виграли з різницею більш ніж в 1 м’яч.
  • Сам португальський наставник став першим тренером в історії, який виходив у фінал Ліги чемпіонів, Ліги Європи, Кубку УЄФА та Ліги конференцій. Для нього майбутній матч з «Феєнордом» буде п’ятим єврокубковим фіналом – всі попередні фінали команди Моурінью виграли.

Факти про команду «Феєнорд»

  • «Феєнорд» забив 28 голів у поточному розіграші Ліги конференцій – найбільше серед усіх команд. На другому місці «Рома» – 27 забитих м’ячів.
  • Форвард нідерландців Сіріл Дессерс очолює наразі список найкращих бомбардирів ЛК – 10 голів. Нападник римлян Теммі Абрахам з 9-ма голами знаходиться на другій позиції у списку.
  • Плей-оф турніру Ліга конференцій УЄФА – матчі за участю «Феєнорда» (5 із 6 ігор) пробивали «тотал голів більше (3,5)». Лише гостьовий матч-відповідь 1/2 проти марсельського «Олімпіка» став виключенням (0:0).
  • Підопічні Арне Слота так жодного разу і не програли від початку групового етапу і аж до фіналу.
  • Всього гра проти «Роми» стане для них в цьому сезоні вже 19-ою у переліку єврокубкових поєдинків, починаючи з другого кваліфай раунду.

Картки «Роми»

У нинішньому розіграші Ліги конференцій підопічні Жозе Моурінью отримали 25 жовтих карток, в середньому – 2.09 за матч.

Крім цього, у їхньому пасиві 1 червона картка. Також гравці італійського клубу 157 разів фолили проти своїх опонентів на полі.

Картки «Феєнорда»

Футболістам роттердамського клубу в поточному єврокубковому сезоні судді виписали 27 жовтих карток. В середньому – 2.25 за гру.

Також на їхньому рахунку 1 червона картка. Разом з тим нідерландці 179 разів порушували правила проти своїх суперників.

жк

Статистика голів за часом матчу

Подібну статистику є можливість розглянути лише в розрізі національних чемпіонатів, але це не надто вплине на загальну картину.

Наразі в активі «Роми» 56 забитих м’ячів у Серії А. Найбільше з них (15) прийшлося на відрізок 31-45 хвилини. Також команда чимало забиває у проміжок 76-90 (10 голів). Примітно, що «джаллороссі» рідко відзначаються у стартовий відрізок часу – з 1 до 15 хвилини всього 4 голи.

Щодо «Феєнорда» – зі старту чемпіонату Нідерландів команда 76 разів відзначилася у воротах суперників. Найбільше голів (14) припали на часовий відрізок 46-60. Крім цього, небезпечними для опонентів роттердамців є хвилини 61-75 і 31-45. В цей проміжок часу підопічні Арне Слота забили 11 і 12 голів відповідно. Також варто відзначити, що гравці «Феєнорда» немало забивають на останніх хвилинах (90+) – 9 забитих м’ячів.

Шанси «Роми» на перемогу

Букмекери дають дещо більше шансів на перемогу саме римського колективу, враховуючи вагоміший статус клубу. Ймовірність того, що номінальні господарі поля обіграють суперника з Нідерландів в основний час – 41%. Шанси на трофей з урахуванням можливих овертаймів та серії пенальті – 55%.

Останні матчі клубу «Рома»

  • «Торіно» – «Рома» 0:3
  • «Рома» – «Венеція» 1:1
  • «Фіорентина» – «Рома» 2:0
  • «Рома» – «Лестер» 1:0
  • «Рома» – «Болонья» 0:0

Шанси «Феєнорда» на перемогу

Коефіцієнти «Рома» – «Феєнорд» від букмекерів вказують на те, що шанси номінальних гостей на перемогу в основний час гри трохи нижчі. Ймовірність такого розвитку подій – 31%.

Щодо шансів «Феєнорда» на трофей Ліги конференцій з урахуванням можливих овертаймів та серії пенальті – ймовірність 45%.

Останні матчі «Феєнорда»

  • «Феєнорд» – «Твенте» 1:2
  • «Гоу Ехед Іглс» – «Феєнорд» 0:1
  • «Феєнорд» – «ПСВ» 2:2
  • «Марсель» – «Феєнорд» 0:0
  • «Фортуна» – «Феєнорд» 1:3

Часті питання (FAQ)

 

Чи будуть глядачі на матчі «Рома» – «Феєнорд» 25.05.2022?

Так. УЄФА не має жодних обмежень щодо кількості вболівальників на матчах під своєю егідою.

Де знайти останні новини про матч?

Новини, прогнози та інші цікавинки щодо поєдинку «Рома» – «Феєнорд» ЛК УЄФА 2021/2022 можна знайти на нашому порталі в розділі спортивних новин.

Де буде проходити матч «Рома» – «Феєнорд» 25.05.2022?

Гра відбудеться у Тирані (Албанія), на стадіоні «Arena Kombetare». Початок о 22:00 за Києвом.

На яких ТВ каналах будуть показувати матч «Рома» – «Феєнорд» 25.05.2022?

Трансляцію гри у прямому ефірі можна буде подивитися на відеосервісі MEGOGO, який має ексклюзивні права на показ єврокубків.

Де можна купити квитки на матч «Рома» – «Феєнорд» 25.05.2022?

Квитки можна придбати лише на офіційному сайті УЄФА – uefa.com/tickets. Ціни розділені на 4 категорії: €25, €45, €85 і €125.

Хто фаворит матчу «Рома» – «Феєнорд» 25.05.2022?

На думку букмекерів, незначним фаворитом фіналу Ліги конференцій йде команда Жозе Моурінью.

Де знайти прогноз на матч Ліги конференцій УЄФА «Рома» – «Феєнорд»?

Прогнози наших експертів на поєдинок «Рома» – «Феєнорд» можна знайти на цій сторінці «Рейтингу Букмекерів».

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт