Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Максим Колісниченко: «Досвід роботи в гральному бізнесі допомагає мені у прогнозуванні»

Тарас Гончар
Український хокейний суддя міжнародної категорії, новий експерт «Рейтингу Букмекерів», який має досвід роботи в сфері гемблінгу, Максим Колісниченко розповів про свої успіхи на ставках і договірні матчі в Україна, а також дав поради для наших читачів.
Максим Колисниченко: «Досвід роботи в гральному бізнесі допомагає мені у прогнозуванні»

Максим Колісниченко: «Досвід роботи в гральному бізнесі допомагає мені у прогнозуванні»

– Максиме, розкажіть, будь ласка, детальніше про себе нашим читачам.

– З дитинства займався хокеєм, тренувався в харківській школі, грав за місцеву команду. Згодом викликався до національної збірної U-14. Був нетривалий період, коли виступав у Росії, на Далекому Сході. Після 11 класу обрав для себе інший пріоритет, зав’язав з хокеєм, пішов навчатися в інститут. Через два роки повернувся до цього виду спорту, але вже в якості судді. З 2008 по 2012 роки обслуговував матчі Федерації хокею України: професійну лігу, дитячо-юнацькі змагання. Отримав національну категорію, а потім і міжнародну. Працював на матчах дивізіону В U-18.

З 2012 по 2018 рік працював у сфері гемблінгу: казино, онлайн ставки. Зараз повернувся до хокейного суддівства, обслуговую матчі чемпіонату України всіх дитячих вікових категорій. Все, крім УХЛ, але я в темі, працюю в бригаді, але не перебуваю на льоду. Це якщо коротко розповісти про себе.

Якщо говорити за мою статистику, скажу, що в деяких компаніях мені навіть порізали ліміти

– Яка ситуація з хокеєм в Україні? Наскільки ви оцінюєте його популярність?

– Так, футбол в нас популярніший. Пік хокею був у 2012-2014 роках, коли «Донбас» виступав у Вищій лізі, а потім в Континентальній лізі, доходивши навіть до півфіналу Конференції. Потім після подій на Сході України «Донбасу» не стало. Хокей пішов на спад. Однак зараз я спостерігаю, що з’явилося багато дитячо-юнацьких команд. Тобто молодь грає та росте, команд стало більше. Згадую зі свого дитинства, коли в кінці 1990-х і початку 2000-х було лише два клуби, то зараз можна нарахувати 12-15 команд хлопців віком 10-11 років. Український хокей набирає популярність. Це стало престижніше, льодових майданчиків стало більше. ФХУ реалізувала програму, яку представила ще в 2009 році, побудувавши катки в різних містах. Зараз є багато аматорських команд. Для прикладу: в Харкові зараз 24 колективи, які виступають у 4 дивізіонах. У радянські часи українська школа була на висоті. Намагаємося повернути минулу славу.

Через 4-6 років буде багато українських хокеїстів, які гратимуть в наших клубах, яких повинно стати більше. Не кожен українець може адаптуватися закордоном. Як правило, наші хлопці перебираються в Америку, а потім працюють в автомийках, заправках і так далі. Краще грати вдома. Думаю, що це нормально для 18-річного – виступати в Україні та заробляти умовно тисячу доларів в місяць.

– Як довго ви стежите за НХЛ? Саме на цей чемпіонат ви будете робити прогнози.

– За НХЛ стежу років 10. Улюблена команда на Сході «Вашингтон», «Пітсбург», «Тампа», а на Заході – «Даллас» і «Сент-Луїс». Чемпіонат дуже цікавий і динамічний. Будь-яка команда, яка проведе серію з двох перемог, може вилізти в зону плей-оф, адже щільність дуже висока. Матчі непередбачувані, багато овертаймів і серій булітів. Це цікаве шоу, за яким хочеться спостерігати.

– Колись робили ставки на хокей? Як успіхи?

– Я спершу робив ставки в задоволення на свої улюблені команди, насамперед – на «Вашингтон». Я ж працював у гемблінг напрямку, в гральному бізнесі, я прекрасно розумію, як працює система. Якщо говорити за мою статистику, скажу, що в деяких компаніях мені навіть порізали ліміти. Я все життя з хокеєм і маю розуміння, як може скласти гра. Провів аналітику, підрахував шанси – зробив ставку. Моя звичайна ставка – 100-150 гривень, не більше. Адреналін я отримую вже на льоду.

У прогнозуванні мені більше допомагає досвід гемблінгу. Я розумію систему: як працює ризикменеджмент, що таке маржа, які ставки варто робити

Що більше допомагає для прогнозування матчів: розуміння хокею на рівні судді чи робота в сфері ставок?

– Я віддав хокею 15 років життя. Це улюблена справа. З дитинства мріяв грати в НХЛ. На жаль, не вдалося, але я залишаюся в темі. У прогнозуванні мені більше допомагає досвід гемблінгу. Я розумію систему: як працює ризикменеджмент, що таке маржа, які ставки варто робити.

– Черговий регулярний чемпіонат НХЛ у розпалі. Які тенденції останніх сезонів ви можете виокремити?

– Стало більше нічиїх і овертаймів. До речі, овертайми тепер проводять у форматі 3 на 3. Це перше, що згадується.

– Хто ваш фаворит на загальну перемогу?

– Я хочу, щоб «Вашингтон» вдруге взяв кубок. Я підозрюю, що Овечкін іще два сезони відіграє, а потім залишить столичну команду, щоб виступити на Олімпіаді. В нього ж немає олімпійського «золота».

Хорошу гру зараз показує «Бостон» і «Вашингтон» – лідери Східної Конференції. На заході «Сент-Луїс» лідирує. Зараз у «Тампи» найменше матчів, але як зіграє 5 поєдинків, підніметься на 3-4 місце.

Договірні матчі в України зникли після падіння рівня хокею

– У європейському футболі прийнято, що будь-яка людина, яка пов’язана з цим спортом, не може робити ставки взагалі. Чи існує щось подібне в хокеї?

– Авжеж! Це категорично заборонено. Зараз в українському хокеї немає договірних матчів. Хоча у лінії Parimatch є чемпіонат України.

– Але матчі з фіксованим результатом були? У яких масштабах?

– Були. Приміром, два роки тому в Києві проходив чемпіонат світу, на якому національна команда грала з Казахстаном, Японією, загалом було шість збірних. В останньому матчі воротар і захисники ставили на свою поразку. Згодом їх дискваліфікували. Воротар навіть мав переходити в клуб з Великобританії, але після цієї історії контракт накрився.

Максим Колисниченко обслуговує матч Кубка Вольво «Ведмеді» - «Атлант»

Максим Колісниченко обслуговує матч Кубка Вольво «Ведмеді» – «Атлант»

– Як зникли договірні матчі в українському хокеї?

– Упав рівень хокею. В цьому справа. Якби рівень був, як за часів існування «Донбасу», коли був хороший розпис, велика лінія, значний обсяг ставок… Тоді це було цікаво. А зараз 300-400 людей на трибунах – це вже добре.

– Що ви можете порадити людям, які роблять ставки на хокей і на НХЛ зокрема? На що потрібно звертати увагу насамперед?

– Насамперед потрібно аналізувати останні п’ять матчів команд, стежити за тим, який графік у них, скільки мають днів відпочинку, який склад буде грати, хто травмований. Виходячи з цієї інформації, потрібно робити ставки.

Кілька років тому я поставив 50 гривень на чотири нічних матчів НХЛ, що всюди буде нічия – мені «прилетів» коефіцієнт 212,0

– Ставки на інтуїції реально робити, чи статистика на першому місці?

– Це реально. Кілька років тому я поставив 50 гривень на чотири нічних матчів НХЛ, що всюди буде нічия. Було передчуття, що все може скластися саме так. Був такий період у лізі, що часто матчі завершувалися внічию. Тоді мені «прилетів» коефіцієнт 212,0.

– У футболі гравці люблять попанити й збирати експрес на фаворитів з 20 подій. У хокеї така історія може спрацювати?

– У хокеї ймовірність кожного підсумку – 33%. Ставки на фаворитів – це не перспективно.

– Що вигідніше у хокеї: лайв чи прематч?

– У першому випадку треба сидіти й дивитися, проте у випадку з НХЛ для України не кожен морально до цього готовий. Отож європейці переважно ставлять прематч, адже вночі ми спимо, а вже вранці дивимося матчі.

Максим Колісниченко увійшов до команди експертів «Рейтингу Букмекерів»

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт