Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

«Лобісти роблять усе, щоб на ринок азартних ігор України не зайшли іноземні інвестори», – експерт

Владислав Стародубцев
Політичний та економічний експерт, член Growford Institute Валерій Клочок вважає, що лобісти гальмують процес вирішення питання лібералізації податкових ставок для сфери азартних ігор. За його словами, саме через невизначеність з податками іноземні інвестори не поспішають заходити на гральний ринок України.
Клочок закликав вирішити питання податків для грального бізнесу

Клочок закликав вирішити питання податків для грального бізнесу

Про це пан Клочок написав на своїй сторінці у Facebook.

«Днями в одному з ефірів мені закинули, що я лобіюю закон про легалізацію зброї. Так я за легалізацію зброї. Але я ще за легалізацію ринку азартних ігор. Тож я вже мінімум двічі лобіст.

А якщо без жартів, то щодо виведення з тіні мільярдів, які обертаються в підпільних казино хоч і є перші зрушення, але проблем ще більше. Справжні лобісти роблять все, аби на ринок не зайшли іноземні інвестори.

2-го лютого Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей видала ТОВ «Спейсикс» ліцензію на проведення азартних ігор в інтернеті. Це перша ліцензія. Серед 30 компаній, які подалися на ліцензію, – немає жодної іноземної компанії. 

Іноземний інвестор чекає конкретики.

Його не влаштовує драконівський податок на виграш, який нині варто скасувати. Інвестор також чекає відстрочку GGR. Без вирішення питання, що стосується законопроєкту, який регулює податкове навантаження у сфері азартних ігор в Україні іноземні інвестиції не прийдуть.

Коли людина отримує виграш, то зобов’язана заплатити податок на дохід фізичних осіб (ПДФО) в розмірі 19,5%. А оператор, в свою чергу, платить велику суму за ліцензію та сплачує податок на прибуток в розмірі 18%. А це фактично податок на податок. 

За інформацією очільника Комісії Іван Рудий на кону мільярди гривень. «Якщо порахувати наявність готелів, операторів, кількість документів і листів, які до нас надходили, то потенціал фактично становить 6-7 млрд грн. Але, знову ж таки, залучити ці кошти можна лише за умови командної роботи.…А від депутатів очікують прийняття адекватного податкового закону», – говорить він», – резюмував Валерій Клочок. 

Раніше «Рейтинг Букмекерів» інформував, що цього тижня Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей повинна видати ще щонайменше 4 гемблінг-ліцензії. 

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт