Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

«Ліцензований гральний бізнес не хоче повернення ринку в нелегальну площину», – Кучухідзе

Ярослав П'ятницький
Антон Кучухідзе, голова Всеукраїнської Ради Гемблінгу, стверджує, що попри війну та скорочення економіки, представники легального ринку азартних ігор продовжують сплачувати ліцензійні платежі та податки. Цим самим вони підтримують державу і запобігають згортанню реформи з легалізації азартних ігор.

кучухідзе

Загалом за 2022-й рік легальні організатори азартних ігор вже перерахували до державного бюджету 746 млн гривень тільки ліцензійних платежів.

Цікаво також те, що Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) раніше зазначила, що не вважатиме за порушення несплату ліцензійних платежів організаторами азартних ігор через форс-мажорні обставини, які з’явились внаслідок війни.

На думку Кучухідзе, це говорить про декілька ключових особливостей індустрії легальних азартних ігор в Україні:

Головна мета будь-якого бізнесу – прибуток. Однак під час кризи, коли мова йде про війну, легальний цивілізований бізнес розуміє, що його виживання напряму залежить від існування держави, в якій він оперує.

І саме тому український легальний гемблінг сьогодні справно сплачує ліцензійні платежі та податки, підтримуючи у такий спосіб державу й економіку. Це також свідчить про високий рівень порозуміння між сектором легального гемблінгу та державою, який було досягнуто менш ніж за два роки реформи.

Також керівник UGC вважає, що можливість сплачувати десятки мільйонів ліцензійних платежів в умовах війни означає здатність легальних організаторів гемблінгу ефективно та швидко адаптувати свій бізнес до складних викликів.

А це, за його словами, напряму спростовує тезу про те, що легальний гральний бізнес – це якісь незрозумілі «темні схеми», оскільки в таких складних умовах вижити можуть тільки системні компанії з ефективним підходом до кризового управління.

Разом з тим підтримка нашої держави з боку легальних організаторів як через ліцензійні платежі, так і через власні волонтерські ініціативи говорить про те, що вони зацікавлені в продовжені реформи та не хочуть повернення ринку в нелегальну площину.

«Не треба забувати також про те, що окрім несприятливої економічної ситуації, досі не ухвалено законопроєкт 2713-д про оподаткування грального бізнесу. А втім, легальні організатори системно сплачують ліцензійні платежі та відповідні податки.

Це є безпосереднім проявом соціальної відповідальності грального бізнесу та чіткою демонстрацією того, що легальні організатори гемблінгу виступають з державою єдиним фронтом», – підсумував Антон Кучухідзе у власному блозі на сайті «Українські новини».

Кучухідзе пояснив, чому William Hill не оперує в Україні, на відміну від Латвії

180 млн гривень від Parimatch для допомоги Україні – інфографіка, на що саме витратили кошти

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт