Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Кучухідзе: «Україна повинна ввести нульовий податок на виграш, щоб бути нарівні з провідними європейськими операторами»

Сергій Гумен
Політолог-міжнародник Антон Кучухідзе вважає, що в Україні потрібно використовувати нульову ставку виграшу як конкурентну перевагу, щоб відповідати рівню найкращих європейських операторів.
Кучухідзе: «Україна повинна ввести нульовий податок на виграш, щоб бути нарівні з провідними європейськими операторами»

Кучухідзе: «Україна повинна ввести нульовий податок на виграш, щоб бути нарівні з провідними європейськими операторами»

«Політики говорять про гангстерів, про Аль Капоне, але нехай згадають його долю, долю всіх гангстерів: їх згубило саме ухилення від податків або ж специфіка свого ремесла. Бізнес надає послуги клієнтам і робить це за правилами, підкоряючись законодавствам багатьох країн. Так буде і в Україні. Бізнесу потрібні чіткі, прозорі, справедливі правила, що дозволяють заробити – і вони будуть їх дотримуватися. А гравці, які грають на свої зароблені гроші, з яких вже заплатили податок, у разі виграшу не горять бажанням платити 18%, рівні податку на прибуток компанії – це нелогічно і несправедливо», – заявив в коментарі кореспонденту Delo.ua експерт грального ринку Антон Кучухідзе.

Кучухідзе нагадав, що раніше всі фракції без виключення були спільні в тому, що українські ігрові зони повинні бути привабливі для іноземців. Це повинно допомогти і туризму, і податків буде більше. Але хто захоче їхати в українські гральні заклади, якщо з їх виграшу доведеться сплатити найвищі в регіоні податки?

«Дохід від азартних ігор в Італії, який отримує бюджет країни, становить понад 20 млрд доларів. Там працює 68 іноземних компаній. Нульовий податок на виграш. Німеччина при нульовому податку – 19 млрд. Британія – понад 15 мільярдів, і там теж нульовий податок, – наводить приклади політолог. – Україна повинна використовувати нульову ставку виграшу як конкурентну перевагу, щоб бути нарівні з найкращими європейськими операторами».

Крім того, підкреслює експерт, ціна на ліцензію в Україні настільки висока (понад $ 10 млн), що відразу покриває наперед прогнозовані доходи від податку на валовий ігровий дохід – Gross Gaming Revenue (GGR) на перехідний період до 2024-го року. Цей час дозволить податківцям, які будуть здійснювати адміністрування ринку, створити спеціальну систему онлайн-моніторингу.

«З такою системою українські контролюючі органи поки не стикалися, її не можна скопіювати з іншої країни, тому необхідно багато часу, щоб створити програмне забезпечення і навчити фахівців вірно його використовувати. Якщо ввести податок на GGR відразу, це збільшує корупційні ризики для ринку, оскільки зараз не існує механізму точного розрахунку цього податку. В результаті цей хаос може стати спокусою для нечесних на руку чиновників. Тому в такій делікатній справі, як гральний бізнес, краще довіритися цифровим рішенням», – вважає Кучухідзе.

Сьогодні, 24-го вересня, стало відомо, коли запрацює регулятор грального бізнесу в Україні.

Мочалова: «Створення Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей – це мінус в бюджет України»

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт