Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Кучухідзе розповів про функції експертної ради при Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей

Сергій Гумен
Політолог-міжнародник, голова гемблінг асоціації України Антон Кучухідзе поділився думкою про важливість консультаційно-експертної ради при Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей.
Кучухідзе розповів про функції експертної ради при Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей

Кучухідзе розповів про функції експертної ради при Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей

«Комісія з регулювання азартних ігор і лотерей згідно із п. 31 с. 7 спеціального закону створює консультаційно-експертну раду, що братиме участь в обговоренні проєктів рішень Регулятора.

Очевидно, що Комісія демонструє правильний управлінський підхід, бо залучає експертну громадськість в роботу над державними рішеннями. Це корисно і необхідно робити, до того ж це стандартна практика багатьох державних органів виконавчої влади. Як мінімум, це забезпечує відкритість, і комунікаційних ліній для державного органу багато не буває», – розповідає Кучухідзе.

«Як завжди, в нашій країні все і вся завжди критикують, замість професійної та спокійної дискусії, вже навіть міфи з’явилися відносно даної експертної ради. Важливо в цьому валі інформаційної кампанії, спрямованої на дискредитацію всієї сфери легальних азартних ігор, розуміти такі принципові речі:

  1. Консультаційно-експертна рада – це дорадчий орган на громадських засадах. За роботу в цій раді експерти не отримують фінансової винагороди та ніяких посад, як про це в деяких ЗМІ намагалися розповідати «знавці» ринку. Туди йдуть, щоб ділитися з держорганом досвідом і знаннями, а не для заслуг і преференцій.
  2. Експертна рада бере участь в обговоренні проєктів нормативно-правових актів, які розробляються і розглядаються Регулятором.
  3. Рішення експертної ради мають рекомендаційний характер, що дуже важливо – ці рішення обов’язково передаються разом з іншими матеріалами з питань, які розглядає Регулятор. Тобто положення по експертній раді дає можливості не перетворювати цей механізм просто в балаканину, а в реальний формат підготовки потрібних рішень.

З боку Регулятора, створення професійних механізмів взаємодії з ринком – це правильний крок. А якість роботи Ради вже буде залежати від наявності реальних профі всередині, а не експертів, які переслідують якісь популістські або піар цілі», – сказав політолог-міжнародник.

«Створення державою подібних інструментів – це ще один удар по тіньовиках. Згідно з п. 2.8 Положення про Консультаційно-експертну раду, у Ради є також можливість доносити бачення щодо реалізації державної політики у сфері азартних ігор, а це значить, що якщо раптом правоохоронні органи не будуть бачити незаконні гральні зали в містах України, то мимо громадськості такі факти не пройдуть, і у цієї громадськості буде можливість підіймати такі гострі питання в спецоргані.

Хто б що не розповідав в ЗМІ, і які б інформаційні хвилі не запускалися з критики управлінців нової формації, які прийшли у 2019-му році до влади, все ж можна зробити висновок на прикладі легалізації азартних ігор: «нові» і «недосвідчені» дуже професійно і цілеспрямовано працюють по детінізації економіки на відміну від старої політичної еліти, яка перетворила цілий сегмент економіки в корупційного тигра», – наводить слова Кучухідзе видання «Українські новини».

«Рейтинг Букмекерів» писав, що керівний партнер юридичної компанії Vigolex Ганна Буяджи розповіла про ліцензії та заборону ставок на лотереї і віртуальні події в букмекерській конторі.

Кучухідзе став членом експертної ради при Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт