Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Кучухідзе розповів, чому українські гральні ліцензії так дорого коштують

Владислав Стародубцев
Політолог-міжнародник, голова Гемблінг-асоціації України Антон Кучухідзе каже, що висока вартість ліцензій для роботи на гральному ринку – це механізм для запобігання хаотичного розмноження нечесних операторів. Також, за словами експерта, висока вартість ліцензії буде стимулювати легальний гральний ринок боротися з тіньовим сегментом.
Кучухідзе розповів, навіщо в Україні встановили високу вартість гральних ліцензій

Кучухідзе розповів, навіщо в Україні встановили високу вартість гральних ліцензій

«До легалізації азартних ігор в Україні ходили чутки про те, що висока вартість ліцензії нібито була зроблена для того, щоб монополізувати ринок. Насправді ж, висока вартість ліцензії на азартні ігри вводилася, щоб убезпечити суспільство і легальний бізнес від різноманітних нечесних ділків.

В Україні – одні з найдорожчих ліцензій у світі. Високий поріг був створений як механізм для запобігання хаотичного розмноження нечесних операторів.

Звичайно, постав 200 або 300 тисяч доларів вартість ліцензії, і претендентів на її отримання стало б у 10 разів більше, аніж сьогодні. Але ключове питання – принесло б це благо суспільству? Скоріше ні, Україна стояла б перед ризиком повторити негативний досвід до 2009-го року, коли контролю за гральним бізнесом не існувало, а школярі мали відкритий доступ, наприклад, до автоматів, прямо на вулиці. І такий доступ забезпечувався не лише тіньовим ринком, а навіть на той момент компаніями, які заплатили ліцензію.

Сьогодні за рахунок високого порогу для проходження на ринок створюються великі фінансові ризики для легальних операторів, якщо вони захочуть щось «хімічити або в управлінні своїм бізнесом, або ж в організації нечесних ігор: занадто багато грошей доведеться втратити через анулювання ліцензії.

Сьогодні немає жодної гральної компанії в Україні, яка хотіла б отримати монопольне становище на ринку азартних ігор. Тому що монополія призводить до деградації власного ж бізнесу, до залежності від адмінресурсу і політичної кон’юнктури, до деградації власних фахівців, які перестають здраво конкурувати з іншими гравцями, неготовність до змін самого ринку або ж правил гри.

Жива, гнучка, високотехнологічна структура бізнесу і незалежність від адмінресурсу – головні передумови для довгострокової і успішної роботи.

Варто також додати, що високі ліцензії будуть стимулювати легальний гральний ринок боротися з тіньовим сегментом і всіляко допомагати державі в обмеженні діяльності таких кримінальних елементів.

Як продемонструвала практика першої хвилі заявок на отримання ліцензії, висока вартість дозвільних документів не зупиняє охочих бути присутніми на ринку України. Єдина перешкода збільшення кількості заявок – це податки. За саму вартість ліцензії мало хто скаржився, а ось за податки – кожен другий. Податки – це провал Верховної Ради, якщо бути зовсім точним, то парламенту ще восьмого скликання», – підсумував Антон Кучуіхдзе у власному блозі на сайті «Українські новини».

Як інформував «Рейтинг Букмекерів», голова Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей Іван Рудий озвучив головну мету ухвалення закону про легалізацію азартних ігор. 

Мельник: «Можливо, деяким політкам імпонує російський приклад побудови ринку азартних ігор»

Юристка пояснила, чому перші гемблінг-ліцензії були видані саме на онлайн-казино

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт