Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Кучухідзе пояснив, чому William Hill не оперує в Україні, на відміну від Латвії

Ярослав П'ятницький
Всесвітньо відомий гемблінговий бренд William Hill розпочав роботу в онлайн-сегменті азартних ігор у Латвії. Очільник Ukrainian Gambling Council Антон Кучухідзе поділився своїми думками, чому ми не отримуємо подібних новин в Україні.

Кучухідзе пояснив, чому William Hill не оперує в Україні, на відміну від Латвії

Голова Всеукраїнської Ради Гемблінгу розповідає, що латвійський ринок азартних ігор є набагато меншим за український. Однак це не заважає таким потужним глобальним брендам як William Hill розпочинати там свій бізнес.

Кучухідзе пояснює, що в Латвії, на відміну від України, існує прозоре законодавство, яке регулює оподаткування та інвестиції в гемблінг. Наявність чітких правил гри дає інвесторам упевненість у захищеності їхніх інвестицій. Адже будь-якому бізнесу набагато легше працювати, якщо він чітко розуміє, скільки має заплатити податків.

«Не тільки війна, але й відсутність спеціалізованого законодавства з оподаткування азартних ігор сьогодні суттєво гальмують розвиток легального грального ринку в Україні.

Просту тезу про те, що ухвалене податкове законодавство у сфері гемблінгу означає збільшення податків до бюджету та інвестицій в українську економіку, варто засвоїти всім тим депутатам і «активістам», які виступають проти ухвалення 2713-д», – стверджує очільник UGC.

Також Кучухідзе нагадує про те, що ліцензійні платежі в Україні одні з найбільших у світі, а букмекерська ліцензія взагалі найдорожча – 117 млн гривень на рік.

На його думку, зволікання з виходом на український ринок того самого William Hill означає щорічне недоотримання бюджетом понад 117 млн гривень. І все через те, що «опоненти реформи та впливові куратори нелегального гемблінгу всіляко протидіють легалізації».

«Ще одним аргументом на користь того, що підтримка грального бізнесу від держави може бути справедливим кроком є наступний факт – легальні організатори азартних ігор роблять все від себе можливе для перемоги нашої країни: починаючи від грошових переказів на рахунки НБУ і закінчуючи благодійними й гуманітарними проектами на підтримку армії та людей.

Головне, що така підтримка відбувається на системній основі. Якщо хочеш позитивного результату у діалозі – то він має бути наповнений взаємною повагою: держава сприяє бізнесу, а бізнес допомагає державі», – написав Антон Кучухідзе у власному блозі на сайті «Українські новини».

КРАІЛ обговорила недопуск осіб з ігровою залежністю до участі в азартних іграх

Кучухідзе: «Наземні гральні заклади відновлюють роботу в Києві»

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт