Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Кучухідзе: «Мінфін робить все для того, щоб гральному бізнесу не було вигідно виходити з тіні»

Сергій Гумен
Політолог-міжнародник Антон Кучухідзе заявив, що Мінфін невиправдано нав’язує профільному Комітету Верховної Ради позицію про збільшення податкового навантаження для операторів азартних ігор, тобто все робить для того, щоб азартним іграм не було вигідно виходити з тіні.
Кучухідзе: «Мінфін робить все для того, щоб гральному бізнесу не було вигідно виходити з тіні»

Кучухідзе: «Мінфін робить все для того, щоб гральному бізнесу не було вигідно виходити з тіні»

«Ще в жовтні 2019-го року, коли починалися тільки перші спроби при новій владі легалізувати гральний бізнес, навіть не міг подумати, що заголовок мого блогу буде саме таким.

Тоді ще Кабмін Гончарука займав пасивну позицію в реформуванні економіки країни, був не дуже наполегливий і не було результату. За що, в принципі, президент Зеленський і монобільшість відправили той Кабмін у відставку. Тоді президент України показав, що за нової влади немає недоторканних, а якщо ти не виконуєш взяті на себе зобов’язання, то тебе попросять на вихід.

Кабмін же Шмигаля, особливо після прийняття закону про легалізацію азартних ігор, почав активно виконувати норми закону щодо створення державної інфраструктури регулювання даного ринку: прийнято положення про державний регулятор, визначено статус спеціального органу, позначено штатну кількість співробітників, запущений конкурс на відбір голови регулятора та шести його членів. Уряд очевидно розуміє важливість таких кроків.

Від громадськості та політиків постійно звучить питання про те, коли ж будуть фінансові надходження до бюджету? Відповідно до прийнятого закону про легалізацію азартних ігор швидкість даного процесу залежить виключно від Кабміну. П.4 статті 8 ЗУ «Про державне регулювання діяльності з організації та проведення азартних ігор» визначає, що регулятор «розробляє і подає на затвердження Кабінету Міністрів України ліцензійні умови для реалізації господарської діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор». Чим швидше Кабмін проведе всі організаційні аспекти щодо створення та функціонування регулятора, тим швидше країна отримає гроші. Це в інтересах, перш за все, самої держави.

Однак, бувають серед команд і Іуди. Таким Іудою в Кабміні є Мінфін, який невиправдано нав’язує профільному Комітету Верховної Ради позицію про збільшення податкового навантаження для операторів азартних ігор, тобто все робить для того, щоб бізнесу не було вигідно виходити з тіні.

Подолати протидію Мінфіну – ще одна задача для політиків, Кабміну, експертного товариства, які виступають за дієву перемогу над нелегальним гральним бізнесом. Дивно, що державні фінансисти не розуміють очевидної речі, що при ліберальному оподаткуванні держава буде отримувати гроші багато і довго, а при тиску вб’є ринок.

Байки окремих фінансових «геніїв» про те, що вони наївно не розуміють, чому потрібно відстрочити GGR на три роки, говорить про їх істинне бажання завалити роботу білого ринку.

Не варто забувати, що навіть під час візиту високого рівня в Британію, під час виступу в Chatham House, пан Єрмак, представляючи прогрес в реформах в Україні, назвав і легалізацію грального бізнесу як крок щодо детінізації економіки. Таке позиціювання голови офісу президента України вселяє надію, що вище керівництво країни переможе корупцію і тіньовиків, які не хочуть білої та соціально відповідальної сфери азартних ігор.

В керівництві у всіх є чітке розуміння, що без реальної боротьби з корупцією неможливий економічний стрибок країни», – наводить слова Кучухідзе видання «Українські новини».

«Рейтинг Букмекерів» повідомляв, що минулого тижня народний депутат від фракції «Слуга Народу» Данило Гетманцев висловився щодо законопроєктів про зниження податкових ставок для операторів грального бізнесу.

За прогнозом Розрахункової палати бюджет поповниться на 2,4 млрд грн від ліцензії на гральний бізнес, – аналітик

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт