Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Кучухідзе: історія з ФК «Марсель» є актуальною для ринку азартних ігор в Україні

Ярослав П'ятницький
Голова Ukrainian Gambling Council Антон Кучухідзе розповів у своєму блозі, чим кейс футбольного клубу «Марсель» є повчальним для українського ринку азартних ігор.
Кучухідзе: історія з ФК «Марсель» є актуальною для ринку азартних ігор в Україні

Кучухідзе: історія з ФК «Марсель» є актуальною для ринку азартних ігор в Україні

Антон Кучухідзе пригадав покійного французького підприємця та політика Бернара Тапі. Для любителів футболу він також відомий як один із найуспішніших керівників футбольного клубу «Марсель». Проте Тапі пам’ятають і через звинувачення в нечесній грі та корупції.

Так, в 1994 році, його змістили з посади, а у «Марселя» забрали звання чемпіонів Франції з футболу і відправили до другого дивізіону. Кучухідзе ставить риторичне запитання – чи призвело це до заборони всього французького футболу? Очевидно, що ні.

«Легальний ринок гемблінгу в Україні функціонує понад рік. Позитивний економічний ефект очевидний – понад 1,4 млрд грн надходжень до державного бюджету тільки від ліцензійних платежів, сотні нових робочих місць та мільйони доларів інвестицій. Однак, багато псевдоекспертів і популістів продовжують наполягати на тому, що азартні ігри – це погано, а їхня легалізація призведе лише до поширення ігрової залежності та «схем» з відмивання грошей.

Я невипадково згадав про цікавий кейс із «Марселем», який відомий не лише своєю яскравою грою та перемогами, але і є великим міжнародним бізнесом. Звинувачення у відмиванні грошей та корупції – досить серйозний удар по репутації. Однак, це удар по репутації не всього футболу, а окремо взятої компанії», – стверджує експерт.

Стартовий склад Марселя перед фіналом Ліги чемпіонів 26 травня 1993 року на Олімпійському стадіоні у Мюнхені

Стартовий склад «Марселя» перед фіналом Ліги чемпіонів 1993 року у Мюнхені

Голова UGC зазначає, що у бізнесі кожен окремий суб’єкт відповідає за свої дії, а не вся індустрія. Це єдиний правильний юридичний підхід до регулювання будь-якої галузі. Нікому не спаде на думку забороняти футбол, який, як і азартні ігри насамперед є розвагою, лише через те, що якусь із команд підозрюють у фінансових махінаціях. Такий підхід має також застосовуватися, коли йдеться про легальний гемблінг.

Кучухідзе переконаний, що настав час чітко розділяти легальних організаторів азартних ігор, які дотримуються правил і є об’єктами фінансового моніторингу, та неконтрольованих нелегалів, котрі можуть бути замішані у незрозумілих фінансових операціях.

«Перші – приносять користь для економічної системи та податки до бюджету, другі – шкодять розвитку економіки та створюють масу проблем для суспільства та держави. Саме нелегали є основною причиною негативного іміджу, через який у багатьох формується хибне сприйняття сучасної легальної індустрії азартних ігор в Україні.

Потрібно перестати демонізувати легальну сферу азартних ігор на користь корупціонерів і нелегалів. Легальний сектор азартних ігор функціонує за правилами, встановленими державою, як і виробництво сільгосптехніки, продаж харчових продуктів або сфера будівництва. І, як і в будь-якій іншій легальній сфері, кожна компанія має самостійно відповідати за свої дії», – написав Антон Кучухідзе у власному блозі на сайті «Українські новини».

Верховна Рада знову відклала розгляд грального законопроєкту

Голова UGC: «Ставити легалізацію азартних ігор на один рівень з марихуаною чи проституцією – маніпулювання»

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт