Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Комісія з азартних ігор Великої Британії зафіксувала зміни у культурі беттингу країни

Владислав Стародубцев
Комісія з азартних ігор Сполученого Королівства (UKGC) презентувала громадськості результати дослідження щодо впливу пандемії COVID-19 і протиепідеміологічних обмежень на звички бетторів. «РБ» розповідає про останні тенденції на одному з найбільших ринків гемблінгу у світі.
Комісія з азартних ігор Великої Британії зафіксувала зміни у культурі беттингу країни

Комісія з азартних ігор Великої Британії зафіксувала зміни у культурі беттингу країни

Опитування, проведене на замовлення Комісії, відбулося торік, кількість респондентів – 8 тисяч осіб. Головна мета дослідження – відстежити загальні тенденції та вплив пандемії COVID-19, локдауну та інших обмежень, пов’язаних зі злощасним вірусом, на ринок азартних ігор Великої Британії, повідомляє FocusGN.

Головне місце ставок – дім 

Відповідаючи на питання про те, у якому місці гравці найчастіше укладали парі, 96% опитаних сказали про домівку. Напевно, не варто і згадувати про головну причину такої цифри. 

Частка бетторів, які користуються послугами букмекерів прямо по дорозі на роботу, скоротилася з 12% до 10%. Аналогічна тенденція зі ставками на роботі – дослідники констатували зниження частки таких гравців з 15% до 11%. 

Кіберспорт поступово завойовує прихильність гемблерів 

Два роки лишень 6% бетторів зізналися, що робили ставки на кіберспорт, тоді як за підсумками дослідження, проведеного торік, частка парі електронний спорт зросла до 9,2%. 

Найбільшу активність у частині ставок на кіберспорт виявили чоловіки – 14% опитаних. При цьому 7,2% віддавали перевагу класичним парі, на «живі» гроші, а ще 7,2% – укладали парі на скіни.  

Розподіл цифр за пристроями 

Смартфони очікувано утримали пальму першості. 50,3% респондентів використовували для взаємодії з букмекером мобільні пристрої. 

Натомість, як це не дивно на тлі пандемії COVID-19, цей показник аналогічний тому, який був зафіксований два роки тому, коли жодних локдаунів або обмежень на пересування не було. У Комісії з азартних ігор зробили висновок, що тенденція різкого зростання популярності мобільного гемблінгу припинилася. 

Найпопулярнішою вертикаллю для мобільних пристроїв були ставки на футбол: 62,8% бетторів розповіли, що використовують для цього свій смартфон. Водночас найменше смартфони використовували ті, хто грають у лотереї: 43,5% – Національна лотерея, 34,2% – благодійні лотереї. 

Найбільш активна вікова категорія – 18-24 і 25-34. Найменш активно смартфон як інструмент для ставок обирали люди, старші 65 років, – 14,2%. 

Трохи більш як 40% опитаних воліє укладати парі з ноутбуків. Прикметно, що близько половини ставок на не спортивні події були зроблені саме через цей тип комп’ютерних пристроїв. Ноутбуки не мають такого вікового ухилу, як у смартфонів, але трохи більше за інших ними користується вікова група 18-24. 

Можна привітати прихильників стаціонарних комп’ютерів, адже частка бетторів, які їх використовують, припинила скорочуватися. Зараз ПК для гемблінгу використовує чверть від кількості респондентів (26,1% гравців). Як і у випадку з ноутбуком, у цій категорії пристроїв спостерігається популярність парі на не спортивні події. Прикметно, що люди у віці 65+ найбільше використовують ПК. 

Рівень популярності використання планшетів фактично не зазнав змін – 17,7%. Пік минув три роки тому. Люди, які роблять ставки за допомогою смарт-телевізорів, а таких 3,3%, напевно, найвідважніші воїни у битвах з букмекерами.

Режим Live

Ставки у Live, незважаючи на вид спорту, користувалися найбільшою популярністю на мобільних пристроях (74% опитаних використовували для цього смартфон). 

Кількість профілів у БК

  • 1 – 42,6%
  • 2 – 24%
  • 10+ – 4,5%. 

6,8% бетторів у віці 18-24 мають десять або більше облікових записів на сайтах букмекерів. Середня кількість профілів на одного гравця зросла з 3,0 до 3,2. 

Новачок АПЛ розірвав контракт з букмекером через три дні після підписання – причина вас здивує

Черниця католицької школи витратила майже мільйон доларів на азартні ігри

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт